Delna: Deputāta darbs nav jāmēra pēc uzceltajiem pieminekļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Deputātu kvotas primāri kalpo politiķu ieguvumam, ne plašas sabiedrības interesēm,» noslēdzot debates par sistēmu, kurā ik gadu Saeimas deputāti dala naudu partijām pietuvinātām biedrībām un ar tām saistītu pašvaldību projektiem, secina sabiedrības par atklātību «Delna» pārstāve Liene Gātere.

Noslēdzam debates par deputātu kvotām. Vai sistēma jāsaglabā?

«Delna» aicina kvotu sistēmu pārtraukt. Diskusijā ar Saeimas deputātu Veiko Spolīti Gātere norāda, ka nākamgad kvotām paredzētie 2,8 miljoni eiro ir izšķērdīga un neproporcionāli liela summa, salīdzinot ar 400 tūkstošiem eiro, kas plānoti pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm jeb NVO fondam.

Spolītis uzskata, ka NVO sektoram būtu jāsaņem lielāks atbalsts, taču tam neesot nekāda sakara ar kvotām. Viņš paliek pie sava, ka šī sistēma ļauj vismaz daļēji finansēt «aiz borta» palikušos pieprasījumus un vienlaikus ir «veids, kā «parastajam» tautas priekšstāvim sevi eksponēt «parastajam» vēlētājam, kurš nav politiski pārāk izglītots».

«Ja gribam kļūt par aktīvu sabiedrību, jāmazina iespēja mērīt deputātu darbu pēc uzceltajiem pieminekļiem, bet pēc tā, kā balsoja par kādu konkrētu jautājumu, kādas pozitīvas izmaiņas panāca,» uzskata «Delnas» pārstāve. Viņa ir pārliecināta, ka ar laiku izdosies panākt atbalstu kvotu sistēmas aizliegumam.

Izsakiet viedokli arī jūs TVnet debašu sadaļā.

Piedalies debatēs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu