LI akcija «#GribuTeviAtpakaļ» saņēmusi atbalstu no uzņēmējiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Institūts (LI) par akciju «#GribuTeviAtpakaļ» saņēmis atbalstu no uzņēmēju aprindām, jo viņus interesē jaunu veidu meklēšana, kā piesaistīt darbā jauniešus, intervijā stāstīja LI direktore Aiva Rozenberga.

Rozenberga sacīja, ka septembra sākumā par šo jautājumu LI notikusi saruna ar Latvijas Darba devēju konfederāciju. «Mēs visi labi zinām pašlaik pastāvošo paradoksu - ir darba vietas, arī ļoti labi apmaksātas, taču trūkst darbinieku,» izteicās LI vadītāja.

Pēc Rozenbergas vārdiem, ar LI sazinājušies arī atsevišķi ieinteresēti darba devēji no informācijas tehnoloģiju (IT) un pakalpojumu sektora, norādot, ka viņiem viss jau ir - darbavietas, augsts atalgojums, laba attieksme, eiropeiska pieeja, bet grūti atrast darbiniekus.

«Esam lasījuši, ka darbinieku trūkst arī citās nozarēs, piemēram, celtniecībā. Ļoti aktīvs ir tieši nevalstiskais sektors, kas meklē dažādas sadarbības iespējas,» sacīja LI direktore, piebilstot, ka

LI notiek tikšanās ar dažāda veida ekspertiem, tostarp komunikācijas un psiholoģijas.

«Varētu pat sacīt, ka šis ir jautājums par nācijas psiholoģiju. Ir atvērušās emociju slūžas, tas ir labi, jo, pirms risina kādu problēmu, tai, kā saka, ir jāieskatās acīs un jānosauc tā vārdā. Nav jau tik svarīgi, ka šo kustību aizsāka LI. Svarīgi ir tas, lai pēc pieciem gadiem mēs spētu manīt reālos procesa augļus un to, ko mēs katrs šai kustībai esam devuši, kā mēs katrs esam palīdzējuši nācijas apvienošanā valsts nākamajai simtgadei,» sacīja Rozenberga.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās LI sāka sociālu kustību ar mērķi emocionāli uzrunāt no Latvijas aizbraukušos cilvēkus, vienkāršā veidā viņiem atgādinot: «Jūs esat mums svarīgi, un Latvija vienmēr būs jūsu mājas.»

LI uzskata, ka ir pienācis laiks skaidri pateikt, ka vēlamies redzēt tautiešus atgriežamies Latvijā - tad, kad viņi tam būs gatavi, bet pagaidām mudināt uzturēt ciešākas saites ar Latviju.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu