Singapūrā 41 cilvēks saslimis ar Zikas vīrusu no vietējo odu kodieniem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Singapūra svētdien paziņoja par 40 jauniem vietējas izcelsmes inficēšanās gadījumiem ar Zikas vīrusu pēc tam, kad sestdien parādījās informācija par pirmo šāda veida saslimšanas gadījumu.

36 inficētie esot būvniecībā nodarbināti ārvalstu strādnieki. 34 saslimušie esot pilnībā atveseļojušies, bet septiņi joprojām atrodas slimnīcā šajā Dienvidaustrumāzijas valstī.

«Nav zināms, ka viņi pēdējā laikā būtu ceļojuši uz Zikas [vīrusa] skartajām teritorijām, un tādēļ, domājams, ir inficējušies Singapūrā,» paziņoja Singapūras Veselības ministrija un Nacionālā Vides aģentūra.

«Tas nozīmē, ka noticis vietējas izcelsmes Zikas vīrusa inficēšanās gadījums,» piebilsts abu dienestu paziņojumā.

Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947.gadā Āfrikā, bet tika uzskatīts par relatīvi vieglu slimību, līdz pērn tika paziņots par tā pašreizējo uzliesmojumu Latīņamerikā.

Vīrusu pārnēsā «Aedes» ģints odi. Lielākoties tas nav bīstams dzīvībai, bet ar šo saslimšanu tiek saistīti aizvien biežāki gadījumi, kad Latīņamerikā, īpaši Brazīlijā, piedzimuši bērni ar pārmērīgi mazu galvu un smadzenēm. Pret Zikas vīrusu līdz šim nav izstrādāta vakcīna vai zāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu