Vešņakovs nekomentē iespējamo Krievijas vēstnieka nomaiņu Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pašreizējas Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksands Vešņakovs iespējamo vēstnieku maiņu Latvijā nekomentē un sauc to par «baumām».

Vešņakovs sarunā norādīja, ka nekādi oficiāli lēmumi attiecībā uz potenciālu vēstnieku nomaiņu Latvijā nav bijuši, tāpēc patlaban viņš šo informāciju nekomentēs.

Jau ziņots, ka Krievijas Valsts domes starptautisko attiecību komiteja atbalstīja Lukjanova kandidatūru Krievijas vēstnieka Latvijā amatam, ziņu aģentūru TASS informējis avots, kas piedalījies sēdē. «Atbalstīta Lukjanova kandidatūra Krievijas vēstnieka Latvijā amatam. Viņš pašlaik ieņem Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra vietnieka amatu,» stāstījis aģentūras avots.

Iepriekš sarunā politologs Kārlis Daukšts pieļāva, ka potenciālais jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs šeit varētu ierasties kā viens no spēcīgākajiem Krievijas prezidenta Vladimira Putina ideoloģijas pārstāvjiem Baltijas valstīs.

Lukjanovs dzimis 1951.gada 10.septembrī Sanktpēterburgā (toreizējā Ļeņingradā). 1990.-1991.gadā Lukjanovs bijis Sanktpēterburgas Valsts Ermitāžas muzeja ārējo sakaru direktora vietnieks. 1991.-1993.gadā - Sanktpēterburgas Starptautiskā banku institūta prorektors ārējā finansējuma un starptautisko sakaru jautājumos. No 1993. līdz 2006.gadam strādājis vadošos amatos Vācijas bankas «Dresdner Bank» Krievijas meitasbankā un bankā «Vņeštorgbank» (VTB).

2006.-2007.gadā Lukjanovs bijis Krievijas prezidenta pilnvarotā pārstāvja Ziemeļrietumu federālajā apgabalā aparāta sociālekonomiskā un finanšu monitoringa departamenta priekšnieks, no 2007. līdz 2010. gadam - Krievijas prezidenta pilnvarotā pārstāvja Ziemeļrietumu federālajā apgabalā vietnieks sociālekonomiskajos jautājumos.

No 2010. līdz 2012. gadam viņš bijis Krievijas Drošības padomes sekretāra palīgs, kopš 2012.gada - Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks. Lukjanovs ir Krievijas Drošības padomes zinātniskās padomes loceklis, globālo problēmu un starptautiskās drošības sekcijas līdzpriekšsēdētājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu