Japāna ziņo par pirmo ar «Pokemon Go» saistīto nāves gadījumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Japānā «Pokemon Go» spēlējošs šoferis izraisījis autoavāriju, kurā gājusi bojā sieviete un vēl viena sieviete smagi ievainota, trešdien paziņojušas varasiestādes. Avārija notikusi otrdienas vakarā Tokušimā, Šikoku salā.

Šis ir pirmais nāves gadījums, kas Japānā saistīts ar populāro aplikāciju.

«Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

39 gadus vecais šoferis pēc negadījuma tika aizturēts un policistiem atzinies, ka braucot spēlējis «Pokemon Go», vēsta ziņu aģentūra «Kyodo News».

Policija otrdien paziņoja, ka Japānā kopš aplikācijas izlaišanas jūlijā reģistrēti 79 ceļu satiksmes negadījumi, kas saistīti ar «Pokemon Go» spēlēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu