Šonedēļ par € 97 000 sāks tīrīt Gaismas pili; darbu izpilde - piecas nedēļas.

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tīrīšanas uzņēmums «Alfa Vita Life Science GmbH» šonedēļ, 18.augustā, sāks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pirmreizējo jumta un fasādes tīrīšanu, informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Ceturtdien plkst.13 LNB 1. stāvā notiks preses konference, kurā klātesošie tiks iepazīstināti ar tīrīšanas norisi. Pasākumā piedalīsies LNB direktors Andris Vilks, LNB Saimniecības departamenta direktors Ivars Ķīsis, Kultūras ministrijas (KM) Investīciju un projektu nodaļas vadītājs Indriķis Builis, kā arī tīrīšanas uzņēmuma «Alfa Vita Life Science GmbH» vadītājs Oļegs Gutermans.

«Alfa Vita Life Science GmbH» uzvarēja KM rīkotajā iepirkumā par LNB ēkas jumta un fasādes tīrīšanu, piedāvājot to veikt par 97 268 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Zilberts norādīja, ka šī būs ēkas pirmreizējā jeb etalona mazgāšana. «Balstoties uz LNB inženieru un tīrīšanas speciālistu aprēķiniem, procesu būtu nepieciešams veikt atkārtoti reizi gadā vai reizi pusotrā gadā. LNB tiks veikta ne tikai fasādes un jumta tīrīšana, bet arī jumta seguma apstrāde ar speciālu līdzekli, kas ļaus nākotnē samazināt gan nosēdumu veidošanos, gan arī tīrīšanas izmaksas,» stāstīja bibliotēkas pārstāvis.

Kopējā tīrāmo daļu platība ir aptuveni 22 000 kvadrātmetri, no tās stikloto virsmu platība ir teju 14 000 kvadrātmetri.

LNB jaunā ēka jeb Gaismas pils oficiāli tika atklāta 2014.gada 29.augustā. Tās mazgāšana līdz šim notikusi tikai daļēji.

Pagājušā gada vasaras sākumā LNB pārstāvis Zilberts stāstīja, ka bibliotēkas ēkas jumta un fasādes tīrīšanai ir atrasts īpaši kvalitatīvs un efektīvs mazgāšanas šķidrums, kas kavē putekļu un nosēdumu kārtas veidošanos. Ēku bija paredzēts tīrīt rudenī. Vasaras beigās Zilberts atzina, ka bibliotēka un KM nespēj vienoties, kurai jāveic iepirkums par fasādes tīrīšanu.

Gaismas pils ēkas būvniecības izmaksas bija 163,1 miljons eiro. Līgumu valsts ar būvuzņēmējiem - būvnieku pilnsabiedrību «Nacionālā būvkompāniju apvienība»- parakstīja 2008.gada maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu