Igaunijā Zikas vīrusa antivielas atklātas deviņiem cilvēkiem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Igaunijā analīzēs deviņiem cilvēkiem konstatētas Zikas vīrusa antivielas, kas nozīmē, ka viņi varētu būt nonākuši saskarē ar šo infekciju, vēsta Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR. Laboratorijas sniegtā informācija liecina, ka šogad Zikas vīrusa testi veikti 121 paraugam un deviņi no tiem bijuši pozitīvi. No Igaunijas netālu esošajās valstīs Somijā un Zviedrijā ir konstatēti pirmie Zikas gadījumi.

Igaunijas Veselības pārvaldes dati liecina, ka neviens akūts Zikas vīrusa inficēšanās gadījums valstī nav reģistrēts un gripai līdzīgu simptomu gadījumā cilvēkiem nav jāveic Zikas vīrusa tests, bet viņiem ir jāvēršas pie sava ģimenes ārsta.

«Esam atraduši IgG (imūnglobulīna G klases) antivielas, kas parāda, ka pārbaudāmā persona kādā brīdī ir inficēta ar Zikas vai tamlīdzīgu vīrusu. Tas nenozīmē, ka pacients ir saslimis ar Zikas vīrusu,» paskaidroja laboratorijas «Synlab» infekcijas slimību nodaļas vadītājs Pauls Nābers.

Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947.gadā Āfrikā, bet tika uzskatīts par relatīvi vieglu slimību, līdz pērn tika paziņots par tā pašreizējo uzliesmojumu Latīņamerikā.

Zikas vīrusu pārnēsā «Aedes» ģints odi. Lielākoties tas nav bīstams dzīvībai, bet ar šo saslimšanu tiek saistīti aizvien biežāki gadījumi, kad Latīņamerikā, īpaši Brazīlijā, piedzimuši bērni ar pārmērīgi mazu galvu un smadzenēm. Pret Zikas vīrusu līdz šim nav izstrādāta vakcīna vai zāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu