Kolumbija un Venecuēla vienojas par robežas atvēršanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbija un Venecuēla vienojušās atvērt kontrolpunktus uz abu valstu robežas, kas pirms gada tika slēgti pēc Venecuēlas iniciatīvas, ceturtdien pavēstīja Kolumbijas un Venecuēlas prezidenti Huans Manuels Santoss un Nikolass Maduro.

Sākotnēji robežpunkti būs atvērti tikai gājējiem. Sākot ar sestdienu, ik dienu no plkst.8 līdz 20 būs atvērti pieci robežpunkti.

Robežu atvērt transportam būs iespējams pēc tam, kad būs noslēgti atsevišķi starpvalstu līgumi par drošību, tirdzniecību un enerģētiku, norādīja prezidenti.

Maduro pērn augustā lika slēgt robežu, šādu reaģējot uz Kolumbijas kaujinieku uzbrukumu Venecuēlas robežpatruļai. Šajā uzbrukumā tika ievainoti trīs Venecuēlas karavīri.

Šogad jūlijā Venecuēla vienpusējā kārtā divas reizes atvēra robežu asās ekonomiskās krīzes dēļ - nabadzībā nonākušie venecuēlieši mēģināja izlauzties cauri robežai, lai pierobežas veikalos iegādātos pirmās nepieciešamības preces.

Šo izdevību izmantoja 200 000 Venecuēlas pilsoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu