Gaismas pilī teju € 150 tūkstošu vērtībā pērn uzlabotas dažādas nepilnības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkās (LNB) ēkā pērn veikti uzlabojumi vairākām nepilnībām 145 028 eiro vērtībā, liecina informatīvais ziņojums par LNB projekta īstenošanu 2015.gadā, kuru otrdien skatīs valdībā.

Par minēto summu tika veikti darbi Ziedoņa zāles grīdas aizsardzībai un skatuves papildu izgaismošanai, nodrošināti elektriskie pievadi grāmatu plauktu un gleznu apgaismojumam, kā arī nodrošināta apsardzes telpas dzesēšana un ventilācijas uzlabošana

Pie LNB galvenās ieejas tika uzstādīta sniega barjera. Tika veikta arī izstāžu zāles pielāgošana ekspozīcijas maiņai, ugunsgrēka gāzes dzēšanas sistēmas pabeigšana serveru telpā, pacēlāja uzstādīšana tehniskajā ēkā, LNB un tehniskās ēkas apsardzes un piekļuves sistēmu apvienošana vienā sistēmā un citi darbi.

Informatīvajā ziņojumā norādīts, ka iepriekš minētās nepilnības būvprojektā nebija iespējams paredzēt,

savukārt līdz ar būvdarbu pabeigšanu nepieciešamo uzlabojumu darbus nebija iespējams pievienot esošajiem līgumiem kā papilddarbus. Nepieciešamie darbi tika apkopoti tabulā «LNB projekta ietvaros risināmie jautājumi, kas ir ārpus esošajiem līgumiem» un iekļauti LNB darbu un finansējuma plānā 2015.gadam. Par darbiem iepirkumus veica Kultūras ministrija un LNB.

Atsevišķu problēmu novēršanai tika veikta tehniskā risinājuma izstrāde un projekta dokumentācijas sagatavošana, ko inženierkonsultāciju līguma ietvaros veica būvuzraudzības grupa «Hill International».

Jau ziņots, ka d

ivu gadu laikā kopš tās nodošanas ekspluatācijā konstatēti LNB 76 defekti, kurus būvnieki novērš garantijas ietvaros.

Defektu vidū bijis tekošs jumts, grīdas apdares pabeigšana, sāļu izdalīšanās no ārsienām, granīta plātņu šuvju atjaunošana un ūdens sūce Rīgas IT Demo centra telpā. Pie ēkas labota apsildes sistēma, demontējot flīzes un mainot apsildes sistēmas kabeļus, kā arī asfalta nepilnības bibliotēkas stāvvietā.

Kopš LNB ēkas nodošanas ekspluatācijā 2014.gadā defektu novēršana notiek regulāri.

Zilberts iepriekš skaidroja, ka

vēl līdz 30.septembrim bibliotēka var pieteikt dažādus brāķus būvniekiem, kuriem tie jānovērš garantijas ietvaros.

LNB ēka ekspluatācijā tika nodota 2014.gadā, un tika paredzēts, ka garantijas darbi tiks veikti vēl divu gadu garumā.

Ēkas būvniecības izmaksas bija 163,1 miljons eiro.

Līgumu valsts ar būvuzņēmējiem - būvnieku pilnsabiedrību «Nacionālā būvkompāniju apvienība»- parakstīja 2008.gada maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu