Rīgas reģionā līdz 2030.gadam varētu būt 1,1 miljons iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas plānošanas reģionā 2030.gadā dzīvos 1,1 miljons iedzīvotāju un iekšzemes kopprodukts varētu pieaugt par 30%. To paredz reģiona attīstības vīzija, informēja Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa. Vīzijā paredzēts, ka 2030.gadā Rīgas plānošanas reģiona administratīvā nozīme Baltijas ekonomikā kļūs vēl lielāka.

Turpmākos gadus bezdarba līmenis varētu samazināties par 5%, savukārt iekšzemes kopprodukts uz vienu iedzīvotāju varētu veidot 15 000 eiro, kas būtu par 30% vairāk nekā līdz šim.

Attīstības vīzijā noteikts, ka aktīvo uzņēmumu un tādu uzņēmumu, kas darbojas inovāciju jomā, skaits varētu pieaugt par 30%. Tāpat tiek prognozēts lidostas «Rīga» nozīmes pieaugums, pasažieru skaitam sasniedzot 7,5 miljonus un tiešajiem reisiem palielinoties par 25%.

Tāpat tiek paredzēts, ka reģiona attīstība notiks videi draudzīgā veidā, atjaunojamo energoresursu īpatsvars varētu veidot pusi, bet riteņbraucēju skaits varētu pieaugt par piektdaļu. Reģions kļūšot arī drošāks, jo saskaņā ar ekspertu prognozēm noziegumu skaits varētu samazināties par piektdaļu. Par tādu pašu daļu varētu samazināties ceļu satiksmes negadījumu skaits.

Attīstības vīzijas pamatā ir Rīgas plānošanas reģiona izstrādātie reģiona attīstības dokumenti - Ilgtspējas attīstības stratēģija 2014.-2030.gadam un Attīstības programma 2014.-2020.gadam.

Rīgas plānošanas reģionā ietilpst Rīga un 30 novadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu