Stājas spēkā notiesājošs spriedums deputātam Dainim Liepiņam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Stājies spēkā notiesājošs spriedums 12.Saeimas deputātam un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas vadītājam Dainim Liepiņam krimināllietā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā.

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments šodien atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Liepiņš atzīts par vainīgu par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā un sodīts ar naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 1080 eiro.

AT lēmums nav pārsūdzams, A informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Ņemot vērā, ka Saeima ir ļāvusi turpināt minētās lietas iztiesāšanu, deputātam ir liegts piedalīties Saeimas sēdēs. Tāpat Liepiņš saņem 50% no mēnešalgas.

Liepiņš ir saņēmis arī apstiprinājumu no Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT), ka viņa sūdzība par cilvēktiesību pārkāpumiem ir pieņemta izskatīšanai un tiks izskatīta iespējami īsākā termiņā. ECT parlamentārietis ir vērsies kā pēdējā un augstākajā instancē, aizstāvot savas tiesības uz taisnīgu un saprātīgā termiņā izskatītu lietu, kā arī tiesības pilnvērtīgi piedalīties Saeimas un komisiju darbā, īstenojot vēlētāju doto mandātu.

Deputāta lietas izskatīšana dažādās tiesu instancēs ilgst jau kopš 2013.gada, kad pret viņu tika celta apsūdzība par kļūdaini aizpildītām amatpersonas deklarācijām, kuras tikušas izlabotas.

«Jāuzsver, ka faktu par ierosināto kriminālprocesu nevienam un nekad neesmu slēpis. Pirms vēlēšanām par to bija informēti gan mani partijas biedri LRA, gan mani vēlētāji Zemgales vēlēšanu apgabalā. Tāpat es neiebilstu un nekad neesmu iebildis pret manas lietas izskatīšanu un taisnīgu iztiesāšanu. Gluži pretēji - esmu vienmēr iestājies par ātru lietas virzību. Par manu cilvēka tiesību pārkāpumu es uzskatu nesamērīgi ilgo lietas izskatīšanu un iztiesāšanu, kā arī aizliegumu pilnvērtīgi piedalīties Saeimas un komisiju darbā, tādējādi nespējot īstenot vēlētāju doto mandātu,» akcentē politiķis.

Liepiņš: Tiesas lēmums nav samērīgs un ir politiski angažēts

Tiesas lēmums lietā par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā nav samērīgs un ir politiski angažēts, uzskata politiķis Dainis Liepiņš (LRA).

Kā vēstīts, Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments šodien atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru

Liepiņš uzskata, ka šis nav samērīgs sods un par šo «aizmāršību» viņam varēja piemērot administratīvu sodu. Viņš kā piemēru minēja situāciju ar bijušo veselības ministru Gunti Belēviču, kuram bija administratīvie pārkāpumi saistībā ar nepilnībām deklarācijas aizpildīšanā.

Politiķis pauda viedokli, ka šāds tiesas lēmums ir «klajš cinisms», turklāt Latvijā «ir angažēta prokuratūra un tiesu sistēma». Viņš arī izteicās, ka šis esot «politiski angažēts tiesas lēmums».

Šo sodu Liepiņš nevar pārsūdzēt, tāpat viņš nevar vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT)

Liepiņš gan iepriekš vērsies ECT saistībā ar liegumu piedalīties Saeimas sēdēs. Viņš arī saņēmis apstiprinājumu no ECT, ka viņa sūdzība par cilvēktiesību pārkāpumiem ir pieņemta izskatīšanai un tiks izskatīta iespējami īsākā termiņā.

Liepiņš neplāno izstāties no partijas «Reģionu alianse» un pārtraukt darbību Latvijas Reģionu apvienībā (LRA). Viņš gan piebilda - ja kolēģi uzskatīs, ka viņš traucē LRA, tad šis viedoklis tiks ņemts vērā.

Taujāts par turpmāko nodarbošanos, Liepiņš norādīja, ka nav bezdarbnieks un iztiku sev vienmēr ir nodrošinājis, tāpat viņš ir partijas biedrs un darbojas arī valdē.

Deputāts, kurš notiesāts par noziedzīgu nodarījumu, uzskatāms par izslēgtu no Saeimas sastāva ar dienu, kad stājas spēkā notiesājošs spriedums, - teikts parlamenta Kārtības rullī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu