Armēnijā policijas ēku ieņēmušais grupējums padevies

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Aptuveni 20 bruņotie opozicionāri, kas divas nedēļas turēja ķīlniekus policijas ēkā Erevānā, svētdien padevušies un ir aizturēti, paziņojusi policija.

Bruņotais grupējums, kas atbalsta ieslodzījumā esošo opozīcijas līderi Žirairu Sefiljanu, policijas ēku ieņēma 17.jūlijā, nogalinot vienu policistu un sagrābjot vairākus ķīlniekus. Viņi savā rīcībā ieguva arī ēkā esošos ieroču krājumus.

Grupējums pieprasīja Sefiljana atbrīvošanu.

Visi sagūstītie policisti tika atbrīvoti, taču par ķīlniekiem tika paturēti četri mediķi, kuri tika ielaisti sagrābtajā ēkā, lai sniegtu palīdzību ievainotajiem.

Grupējums pēdējos ķīlniekus atbrīvoja svētdien pa dienu, bet uzreiz nepadevās.

Ēku bija aplenkuši Armēnijas drošības spēki, kuri piektdien izvirzīja grupējumam ultimātu un pielietoja spēku pret protestētājiem, kas bija sapulcējušies, lai nosodītu ķīlnieku krīzi.

Mediji ziņoja, ka protestētāju un policistu sadursmēs piektdien tika ievainoti aptuveni 60 cilvēki, tostarp vairāki žurnālisti, un vairāk nekā 100 cilvēki tika aizturēti.

Piektdien tika ievainoti arī trīs grupējuma locekļi, no kuriem divi tika nogādāti slimnīcā. Viņus sašāva policijas snaiperi. Savukārt sestdien no policijas ēkas tika nošauts viens likumsargs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu