Ņemcova slepkavas tiesās zvērināto tiesa

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Par Kremļa kritiķa Borisa Ņemcova noslepkavošanu apsūdzētie tiks tiesāti zvērināto tiesā Maskavā, otrdien nolēma Maskavas apgabala kara tiesa.

Tiesa nolēma, ka lieta tiks iztiesāta zvērināto tiesā, kuras locekļi tiks atlasīti 24.augustā, vēstīja Krievijas ziņu aģentūra «RIA Novosti», atsaucoties uz tiesas pārstāvi.

Apsūdzētie ir lūguši lietu iztiesāt zvērināto tiesas ietvaros, jo notiesājoša sprieduma gadījumā viņiem var tikt piespriests mūža ieslodzījums.

Lūgumu atbalstīja arī Ņemcova ģimenes advokāti, norādot, ka arī pats noslepkavotais būtu vēlējies pēc iespējas caurskatāmāku un objektīvāku tiesas procesu.

Ņemcova meitu Žannu pārstāvošā advokāte Olga Mihailova norādīja, ka uz zvērināto atlases procesu tiks uzaicināti 100 cilvēki, un procesam uz priekšu vajadzētu virzīties diezgan ātri.

Tiesa tomēr noraidīja Ņemcova meitas advokātes lūgumu pārkvalificēt lietu kā politisku slepkavību.

Tiesas priekšā stāsies Zaurs Dadajevs, Anzors un Šadids Gubaševi, Tamerlans Eskerhanovs un Hamzats Bahajevs. Viņi visi ir etniskie čečeni.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka grupējuma līderis ir Ruslans Muhudinovs, kurš ir aizbēdzis uz ārzemēm.

Izmeklētāji noskaidrojuši, ka Muhudinovs 2014.gada septembrī vērsies pie pārējiem, piedāvājot 15 miljonus rubļu (206 000 eiro) par Ņemcova noslepkavošanu.

Ņemcova ģimene un atbalstītāji ir mudinājuši izmeklētājus nopratināt arī Čečenijas vadītāju Ramzanu Kadirovu, pastāvot aizdomām, ka viņš vai viņa tuvākā loka cilvēki pasūtījuši Ņemcova slepkavību.

Kadirovs paudis aizstāvības vārdus aizdomās turētajiem, tomēr noliedz, ka pats būtu iesaistīts slepkavībā.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija apgalvo, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to tieši ir saistīts Kadirovs, kas, iespējams, rīkojies saskaņā ar paša Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

Ņemcovs, kas vienā no Borisa Jeļcina prezidentūras valdībām ieņēma vicepremjera amatu, tika noslepkavots pērn 27.februārī īsi pirms pusnakts, kad netālu no Kremļa kājām gāja pāri Lielajam Maskavas upes tiltam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu