Maskavā sākas «tiesas process» Ņemcova slepkavības lietā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Maskavas apgabala kara tiesā pirmdien sākas process Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā. Tomēr Ņemcova tuvinieki, opozīcija un tie daži Krievijā, kam veselais saprāts vēl nav Kremļa propagandas degradēts, ir pārliecināti, ka slepkavības plānotāji ir cieši saistīti ar Čečenijas prokremlisko islamistu Kadirovu, kurš varētu būt rīkojies saskaņā ar paša Putina rīkojumu.

Tiesas priekšā stāsies Zaurs Dadajevs, Anzors un Šadids Gubaševi, Tamerlans Eskerhanovs un Hamzats Bahajevs.

Atkarībā no savas līdzdalības pakāpes un lomas viņi tiek apsūdzēti pasūtījuma slepkavībā, kuru izdarījusi organizēta grupa, un šaujamieroču un munīcijas nelikumīgā iegādē, nodošanā, glabāšanā, pārvadāšanā un nēsāšanā, no veikusi organizēta grupa.

Sēde sāksies pulksten 11 pēc Maskavas laika (10 pēc Latvijas laika), un tā notiks slēgtā režīmā. Ir gaidāms, ka apsūdzētie apstiprinās savu nodomu lūgt viņus tiesāt zvērināto tiesā.

Ņemcovs, kas vienā no kādreizējā prezidenta Borisa Jeļcina valdībām ieņēma vicepremjera amatu, tika noslepkavots pērn 27.februārī īsi pirms pusnakts, kad netālu no Kremļa kājām gāja pāri Lielajam Maskavas upes tiltam.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kas arvien vairāk ierobežo neatkarīgo mediju un opozīcijas darbību, šo slepkavību nosauca par «provokāciju» un apsolīja darīt visu, lai slepkavas tiktu notverti.

Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu