ASV Floridā izmeklē iespējamu lokālas izcelsmes Zikas vīrusa gadījumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Floridas štata Veselības departaments izmeklē iespējamu Zikas vīrusa parādīšanos nesaistīti ar ceļojumiem uz vīrusa skartajām valstīm, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Departaments pavēstīja, ka tiek «aktīvi veikta epidemioloģiska izmeklēšana» un departamentā pieejami grūtniecēm domāti komplekti inficēšanās novēršanai.

Līdz jūlija vidum ASV veselības aprūpes dienesti ziņojuši par 1306 inficēšanās gadījumiem Savienotajās Valstīs, bet neviens no šiem gadījumiem nav cēlies no vietējas moskītu izplatīšanās.

14 gadījumos vīruss nodots seksuāli transmisīvā ceļā un vienā gadījumā inficēšanās notikusi nejauši laboratorijā.

Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947.gadā Āfrikā, bet tika uzskatīts par relatīvi vieglu slimību, līdz pērn tika paziņots par tā pašreizējo uzliesmojumu Latīņamerikā.

Zikas vīrusu pārnēsā «Aedes» ģints odi. Lielākoties tas nav bīstams dzīvībai, bet ar šo saslimšanu tiek saistīti aizvien biežāki gadījumi, kad Latīņamerikā, īpaši Brazīlijā, piedzimuši bērni ar pārmērīgi mazu galvu un smadzenēm. Pret Zikas vīrusu līdz šim nav izstrādāta vakcīna vai zāles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu