Francijas parlamenta apakšpalāta nobalso par ārkārtas stāvokļa pagarināšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Francijas parlamenta apakšpalāta Nacionālā asambleja trešdienas rītā nobalsoja par valstī spēkā esošā ārkārtas stāvokļa pagarināšanu par sešiem mēnešiem pēc pagājušonedēļ Nicā sarīkotā terorakta.

Ārkārtas stāvoklis Francijā pastāv kopš pērn novembrī notikušajiem Parīzes teroraktiem. Pēc tā pagarināšanas ārkārtas drošības pasākumi, kas dod policijai papildu pilnvaras veikt kratīšanas un noteikt cilvēkiem mājas arestu, paliks spēkā līdz 2017.gada janvāra beigām.

Šī ir ceturtā reize, kad parlamenta apakšpalāta ierosinājusi pagarināt ārkārtas stāvokli. Tā pagarināšana tagad jāapstiprina parlamenta augšpalātā Senātā.

Francijas prezidents Fransuā Olands pagājušo ceturtdien bija paziņojis par plānu atcelt ārkārtas pasākumus. Prezidents mainīja savas domas pēc dažām stundām, kad kravas mašīnas šoferis Nicā izbrauca cauri pūlim, kas bija ieradušies vērot Bastīlijas dienas uguņošanu, nogalinot 84 cilvēkus. Atbildību par šo uzbrukumu vēlāk uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Olanda sociālistu valdība ir asi kritizēta par tās reakciju uz ekstrēmistu uzbrukumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu