Šulcs kritizē jauno Lielbritānijas valdību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs ceturtdien veltījis kritiskus vārdus jaunajai Lielbritānijas valdībai, paziņojot, ka tā turpina «bīstami aplamo ciklu», kas kaitēs Apvienotajai Karalistei un Eiropas Savienībai (ES).

Šulcs sacīja, ka premjerministres Terēzas Mejas vadītais kabinets, tāpat kā ekspremjera Deivida Kamerona valdība, balstās uz iekšējo domstarpību risināšanu valdošajā Konservatīvajā partijā, nevis aizstāv nacionālās intereses.

«Mēs konstruktīvi sadarbosimies ar jaunievēlēto britu valdību šajos grūtajos laikos, kā esam to darījuši pagātnē,» paziņoja Šulcs.

«Tomēr jaunā kabineta sastāvs liecina, ka uzmanība mazāk pievērsta valsts nākotnei, bet vairāk vērsta uz toriju partijas iekšējās vienotības veicināšanu,» viņš piebilda.

«Diemžēl tas turpinās no punkta, kurā visupirms jau sākās šis nelaimīgais referendums,» norādīja Šulcs, ar to acīmredzot domājot Kamerona lēmumu izsludināt «Brexit» referendumu, lai faktiski atrisinātu domstarpības Konservatīvo partijas iekšienē.

Viņš uzsvēra, ka jautājums par valsts labklājību netiek risināts politisko lēmumu pieņemšanas procesā, bet to veido partiju iekšējās kalkulācijas.

«Apvienotajai Karalistei ir jāpārrauj šis bīstami aplamais cikls, kam ir tieša ietekme uz pārējo Eiropu,» paziņoja Šulcs.

«Mēs esam nestabilā un sarežģītā situācijā Eiropā, tāpēc visiem iesaistītajiem jārīkojas ļoti atbildīgi,» viņš uzsvēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu