Šulcs prognozē, ka Lielbritānija pēc vasaras beigām sāks sarunas par izstāšanos no ES

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs prognozējis, ka Lielbritānija pēc vasaras beigām sāks sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

«Tagad, kad valsts ir pilnīgā skaidrībā par nākamo premjerministru, es sagaidu, ka pēc vasaras britu valdība paziņos par Lielbritānijas nodomu izstāties no ES,» viņš norādīja laikrakstā «Guardian».

Viņš brīdināja Lielbritāniju, ka Eiropas vienotais tirgus, turpmāku piekļuvi kuram Lielbritānija, domājams, centīsies panākt, «iekļauj četras brīvības (kapitālu, preces, pakalpojumus, cilvēkus) un nevis trīs vai trīsarpus».

«Sarunas ir jānoslēdz ātri,» uzsvēra Šulcs. «Pasaule laiski nenoskatīsies, kamēr eiropieši prātos par sevi,» viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja pirmdien tika ievēlēta par valdošās Konservatīvo partijas līderi, nomainot šajā amatā pašreizējo premjerministru Deividu Kameronu, kurš par demisiju paziņoja pēc tam, kad briti 23.jūnijā nobalsoja par izstāšanos no ES.

Domājams, ka Meja trešdien kļūs par jauno valdības vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu