Junkers kritizē «skumjos «Brexit» varoņus»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers asi kritizēja «Brexit» «skumjos» varoņus Naidželu Farāžu un Borisu Džonsonu, kas atteikušies no vadības laikā, kad Lielbritānija izstājas no Eiropas Savienības, par ko paši vēl nesen aktīvi aģitēja.

««Brexit» vakardienas varoņi tagad ir skumjie šodienas varoņi,» Eiropas Parlamenta (EP) sesijā Strasbūrā sacīja Junkers.

«Tie, kas ir devuši savu ieguldījumu Apvienotās Karalistes situācijā, ir atkāpušies - Džonsons, Farāžs un citi. Viņi ir kā retronacionālisti, viņi nav patrioti,» sacīja Junkers.

«Patrioti neatkāpjas, kad lietas kļūst sarežģītas, viņi paliek,» uzsvēra EK prezidents.

Džonsons izstājies no cīņas par Lielbritānijas premjerministra amatu, ko Deivids Kamerons grasās pamest, bet Farāžs atkāpies no eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) priekšsēdētāja amata.

Junkers arī kritizēja tos, kas aģitēja par Lielbritānijas izstāšanos no ES, bet tagad nezina, kas būtu darāms tālāk. Rezultātā Lielbritānija kavējas ar oficiālas izstāšanās procedūras sākšanu.

«Tā vietā, lai attīstītu plānu, viņi pamet kuģi,» sacīja Junkers.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks savukārt sacīja - bloka dalībvalstis «cer, ka Apvienotā Karaliste nākotnē būs tuva partnere». Tomēr viņš no jauna arī uzsvēra, ka tai būs jāpieņem bloka pārvietošanās brīvības noteikumi, ja tā grib piekļuvi vienotajam tirgum.

«Mēs neizpārdosim mūsu brīvības, un vienotais tirgus nebūs «a la carte»,» viņš sacīja EP deputātiem.

Arī EP liberāļu frakcijas priekšsēdētājs bijušais Beļģijas premjerministrs Gijs Verhofstats kritizēja Farāžu un Džonsonu.

«Breksiteri man atgādina žurkas, kas bēg no grimstoša kuģa,» sacīja Verhofstats. «Ko jūs gaidāt - nākamo referendumu Francijā, Itālijā varbūt?»

23.jūnijā Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% tā dalībnieku atbalstīja valsts izstāšanos no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu