Bānīša vadītāju, kurš sabrauca bērnu Mežaparkā, soda ar gadu cietumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa bānīša vadītāju, kurš Mežaparkā sabrauca bērnu, nolēmusi sodīt ar gadu cietumā, kā arī uzlikt par pienākumu samaksāt vairāk nekā desmit tūkstošus eiro, TVNET uzzināja tiesā.

Tāpat Viesturam Rierim uz trim gadiem atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Spriedumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijā desmit dienu laikā no pilna sprieduma pieejamības dienas, iesniedzot Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai apelācijas sūdzību vai protestu.

Pilna sprieduma pieejamības diena 2016.gada 27.jūnijs.

Apsūdzība celta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 260.panta 2.daļā. Tajā noteikts, ka par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

TVNET rakstīja, ka Mežaparkā gāja bojā 2007.gadā dzimis zēns, kurš, braucot ar velosipēdu, pakļuva zem 1944.gadā dzimuša vīrieša vadīta ekskursijas autovilciena. Vilcieniņš parka teritorijā kursējis nelegāli, jo vēl nebija noslēdzis kārtējo līgumu ar parka apsaimniekotāju, pašvaldības SIA «Rīgas meži», par šādas atrakcijas organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu