Krievijas tiesa spriedumu Navaļnija lietā pasludinās jau otrdien

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas tiesa negaidīti nolēmusi spriedumu opozicionāra Alekseja Navaļnija prāvā pasludināt jau otrdien - krietni agrāk, nekā sākotnēji plānots, pirmdien paziņoja Navaļnija advokāte Olga Mihailova.

«Viņi piezvanīja mums no tiesas un paziņoja, ka sprieduma pasludināšanas datums ir pārcelts uz rītdienu plkst.9,» sacīja advokāte.

Sākotnēji bija paredzēts, ka spriedums tiks pasludināts 15.janvārī.

Navaļnija atbalstītāji grasījās 15.janvārī Maskavas Manēžas laukumā rīkot «tautas saietu».

Vienlaikus ar akcijas gatavošanu valsts struktūras sāka vērst spiedienu uz medijiem un sociālā tīkla «Facebook» administrāciju.

Parādoties informācijai par sprieduma pasludināšanas pārcelšanu, Navaļnija atbalstītājs Leonīds Volkovs, kurš pērn emigrēja uz Luksemburgu, paziņoja, ka «tautas saiets» tiek pārcelts.

Tagad akciju plānots rīkot jau otrdien plkst.19.

«Viņi nobijās no 15.janvāra tautas saieta,» norādīja Volkovs.

Prokuratūra lūgusi atzīt Alekseja Navaļnija un viņa brāļa Oļega vainu apsūdzībās par uzņēmuma «Yves Rocher» līdzekļu piesavināšanos, pārvadājot šī uzņēmuma preces.

Ņemot vērā Aleksejam Navaļnijam iepriekšējā procesā - tā dēvētajā Ķirovļes lietā - piespriesto sodu, prokuratūra lūgusi viņam piespriest desmit gadus vispārējā režīma cietumā.

Navaļnijs, kurš pazīstams kā viens no skaļākajiem prezidenta Vladimira Putina kritiķiem, atrodas mājas arestā kopš februāra.

Navaļnijam izvirzītas apsūdzības par 27 miljonu rubļu nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam «Yves Rocher», taču pats opozīcijas līderis un viņa atbalstītāji apgalvo, ka lieta esot politiski motivēts safabricējums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu