Vai sievietes kailums glābs pasauli? video (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākas sabiedrībā pazīstamas dāmas vasarā uzdrošinājās kailas stāties fotokameras priekšā. Jauns izaicinājums vai pašapliecināšanās? Pareizā atbilde ir vienkārša – cēls mērķis, LNT raidījumam "Tautas balss" atklāj dāmas.

Kopš vasaras katru nedēļu žurnāls "Privātā Dzīve" publicēja kādas sabiedrībā pazīstamas sievietes kailfoto, bet lasītāji varēja zvanīt uz labdarības tālruni, tā ziedojot naudu fotogrāfam Jānim Gleizdam.

Žurnāla "Privātā Dzīve" galvenā redaktore Sandija Miezīte atzīst, ka modeļu izvēlē noteicošā bija viņu personība. "Mums bija svarīgi, lai šīs sievietes nebūtu mākslīgi radītas slavenības. Gribējām, lai viņas sabiedrībai paustu pozitīvu un optimistisku skatījumu," stāsta redaktore.

Kas izraudzītās dāmas mudināja atklāt savu kailumu svešām acīm? Dziedātāja Aisha: "Piekritu piedalīties tādēļ, ka tas nav parasts kalendārs. Tas ir projekts cilvēkiem, kuriem vajadzīga palīdzība."

Savukārt aktrise Raimonda Vazdika novērtē kalendāra māksliniecisko kvalitāti: "Man patīk labas, erotiskas fotogrāfijas, kuras jau pielīdzināmas mākslai."

Lielākā daļa akcijā iesaistīto dāmu savu kailumu publiski izrādīja pirmoreiz. "Varbūt šis ir pēdējais brīdis, kad tas jādara? Vecumdienās pašķirstīšu albumu un paskatīšos, kāda biju jauna un kāda – kad man bija četrdesmit un vairāk," prāto Raimonda Vazdika.

Toties Aishai ar fotosesiju saistās amizantas atmiņas – viņu pavisam kailu mežā pārsteiguši negaidīti "skatītāji".

"Bijām tikko sākuši fotografēt. Apskatījos mežā, vai neviena nav, atsedzos un ieskrēju papardēs. Te pēkšņi – vesels maratonistu bars! Visi griezās atpakaļ un brauca pie manis, bet es bļaudama skrēju prom: kur mans paladziņš?!"

Parādīties Ievas tērpā lasītāju tūkstošiem nav joka lieta, tomēr visvairāk modelēm rūpēja tuvinieku viedoklis. Kā, ieraugot savu mīļo dāmu kailfoto, reaģēja viņu vecāki un bērni?

"Man bija bail par savu tēvu, bet viņš man piezvanīja un teica, ka bildes ir ļoti, ļoti skaistas un estētiskas," stāsta Aisha. "Viņš ar mani lepojās!"

Arī Raimondas Vazdikas draugi izturējās saprotoši: "Viņi atzīmēja, ka bildes ir labas, bet mani, protams, interesēja, ko teiks mans dēls. Viņš šo lietu uztvēra ar humoru!"

Par spīti ar fotosesiju saistītajām peripetijām, dāmas ar savu ieguldījumu var justies apmierinātas. Kopumā akcijas laikā ziedoti gandrīz 4000 latu.

"Gleizdam ar veselību šobrīd ir labāk, un man ir prieks par to," gandarīta ir Aisha.

Par padarīto priecājas arī psihoterapeite Aina Poiša. "Viņš no mums, meitenēm, ir saņēmis garīgu atbalstu, un es nevaru iedomāties neko labāku, ko Ziemassvētkos varētu paveikt. Viens mazs, labs darbiņš ir izdarīts," viņa lepojas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu