Savčenko: Krievija vēl nav aptvērusi savu kļūdu

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija vēl nav aptvērusi savu kļūdu, un tā ir jāmāca ar visām iespējamajām metodēm, piektdien preses konferencē Kijevā pavēstīja Ukrainas pilote un Augstākās radas deputāte Nadija Savčenko.

«Krievija pārkāpa starptautiskās tiesības, sašūpoja situāciju. Varēja sākties trešais pasaules karš. Pagaidām visa pasaule rāda Krievijai, kur tai nav taisnība, un dara to ar visiem tolerantajiem līdzekļiem, sankcijām un delegācijas izslēgšanu no Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas. Vai viņiem tu ir jābūt vai nav? Es nezinu, es tur vēl neesmu bijusi. Es uzskatu, ka dialogs vienmēr ir iespējams, taču cilvēkam ir jāsaprot sava kļūda. Taču pagaidām Krievija kļūdu nesaprot, un tā ir jāmāca arī tālāk. Visām iespējamajām metodēm,» pavēstīja Savčenko.

Viņa preses konferencē pievērsās arī Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, aicinot viņu «atšūties» no Ukrainas.

«Atšujies no Ukrainas. Atšujies no katras valsts, kurā tu esi ieķēries. Paturi sev savu caristi. Nesit pa purnu saviem cilvēkiem, neņirgājies par krieviem. Divas dzīves nenodzīvosi. Nosprāgsi tik un tā un arī mēs visi nomirsim. Tāpēc dzīvo cienīgi kā cilvēks. Pārstāj neļaut dzīvot citiem,» pavēstīja Savčenko.

Pirms tam Savčenko preses konferencē pavēstīja, ka vajadzības gadījumā ir gatava kļūt par Ukrainas prezidenti.

Savčenko no gandrīz divus gadus ilgušas nebrīves Krievijā trešdien atgriezās Ukrainā. Viņa tika apmainīta pret diviem Krievijas karavīriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu