Ukrainā apturēts viens no Zaporožjes AES reaktoriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainā svētdienas rītā tika apturēts viens no Zaporožjes atomelektrostacijas (AES) sešiem reaktoriem tā iekšējās aizsardzības mehānisma iedarbošanās dēļ, paziņoja Zaporožjes AES administrācija savā interneta vietnē.

Radiācijas līmenis Zaporožjes AES atbilst normai, un pārējie pieci šīs AES reaktori ar kopējo jaudu 4530 megavati turpina darboties bez problēmām.

6.reaktora aizsardzības mehānisma iedarbošanās cēloņi vēl tiek noskaidroti, paziņoja nacionālā atomenerģētikas kompānija «Energoatom».

Zaporožjes AES ar 6000 megavatu jaudu atrodas Ukrainas dienvidaustrumos un ir lielākais enerģētikas objekts Eiropā. Decembra sākumā Zaporožjes AES 3.reaktorā notika īssavienojums, kas saasināja Ukrainas energoapgādes problēmas.

Zaporožjes AES, kuras pirmais reaktors tika iedarbināts 1984.gadā, saražo apmēram 50% no Ukrainas atomeletrostacijās saražotās elektroenerģijas un vairāk nekā 22% no visas Ukrainā saražotās elektroenerģijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu