Rindā uz robežas stāv vairāk nekā tūkstotis auto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas joprojām ir garas - šorīt tajās stāvēja vairāk nekā 1400 spēkratu, informēja Valsts robežsardzē.

Terehovas muitas kontroles punktā šorīt plkst.7 stāvēja 850 kravas automašīnas un 70 vieglās automašīnas, bet Grebņevā - 340. Silenes robežkontroles punktā rindā stāv 130 kravas automašīnas, Pāterniekos - 105 spēkrati.

Kravas automašīnu rindas, salīdzinot ar 22.decembra rītu, nedaudz samazinājušās visos četros robežkontroles punktos.

Valsts ieņēmumu dienesta operatīvā informācija liecina, ka vakar vakarā Terehovas muitas kontroles punktā stāvēja 810 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 370. Diennaktī Latvijas un Krievijas robežu šķērso 500-600 kravas automašīnu, bet paredzamais gaidīšanas un robežas šķērsošanas laiks patlaban sasniedzis aptuveni 50 stundas.

Salīdzinot ar nedēļas sākumu, Terehovā kravas automašīnu rindas nedaudz samazinājušās, bet Grebņevā - palikušas nemainīgas.

Kā ziņots, uz Latvijas un Krievijas robežas robežsargi un muitnieki strādā, izmantojot maksimālās personāla un infrastruktūras jaudas, tomēr kravas automašīnu rindas, kā ierasts pirms Ziemassvētkiem, ir garas.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis, šonedēļ tiekoties ar presi, uzsvēra, ka Eiropas Savienības un Krievijas tirdzniecības apjoms ir palielinājies un attiecīgi palielinājusies kravu plūsma. Viskrasāk to var izjust pirms Ziemassvētkiem.

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs savukārt atzina, ka patlaban gan Latvijas, gan Krievijas pusē sasniegts kravu plūsmas kulminācijas punkts. Abas puses darot visu, lai ātrāk noformētu dokumentus un nogādātu kravas Krievijā. Arī tehniskās pauzes esot izslēgtas, turklāt patlaban darbā esot viss dienestu personāls. Prognozes liecinot, ka divu līdz trīs dienu laikā rindas samazināsies un ap Jauno gadu uz robežas rindā stāvēs tikai daži desmiti mašīnu.

Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) uzsvēra, ka dienesti uz robežas strādājot pilnā kapacitātē un caurlaides spēja sasniegusi maksimumu. Viņš atzina, ka Robežsardzes dienesta darbinieki ir ieinteresēti, lai pēc iespējas ātrāk tiktu sakārtota infrastruktūra, lai robežsargi varētu veikt savus pienākumus, nevis paralēli regulēt automašīnu rindas.

Ronis skaidroja: lai tradicionāli ap Ziemassvētkiem nebūtu tik garas rindas, valdība jau pieņēmusi lēmumu par elektronisko rindu sistēmas izveidi, un tas esot solis pareizajā virzienā. Elektroniskās rindas izveide arī ļaušot Krievijas pusi laikus informēt par gaidāmo rindas intensitāti.

Kā ziņots, patlaban Latvijā tiek gatavotas izmaiņas likumdošanā, kas paredz noteikt elektronisko reģistrēšanos rindā no Latvijas izbraucošam kravas transportam. Satiksmes ministrija uzsver, ka vienlaikus jārod iespēja ar šo informāciju apmainīties ar Krievijas pusi, kas būtiski paātrinātu procedūras no Latvijas puses un samazinātu fiziskās rindas veidošanos.

Jau ziņots, ka pērn pirms Ziemassvētkiem, 24.decembrī, izbraukšanu no Latvijas gaidīja 1640 kravas automašīnas. Rindas tik garas bija izstiepušās, jo Krievijas muitas dienests pastiprināja mūsu valsts autopārvadātāju kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu