«Kamēr vien gliemeži skrien» - jauns koncertuzvedums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

26. maijā, komponista Imanta Kalniņa 75. dzimšanas dienā, mūzikas namā «Daile» notiks pirmatskaņojums koncertuzvedumam «Kamēr vien gliemeži skrien».

Režisore Māra Ķimele kopā ar mūziķiem Daumantu Kalniņu un Kasparu Zemīti radījuši stāstu, kas aizsniegsies līdz pat komponista daiļrades pirmsākumiem, atskaņojot skatītājiem mazāk zināmas Imanta Kalniņa dziesmas. Tās no rotaļīgām pāries domīgās, no līksmām kļūs intīmas. Dziesmas sanēs, švirkstēs, ducinās un čukstēs kā nu jau gaisā smaržojošā vasara.

Dziesmas atlasīt programmai palīdzēja komponists un diriģents Juris Vaivods. Koncertuzveduma programma veidota kopā ar režisori Māru Ķimeli, tajā atspoguļojot ne vien Imanta Kalniņa mūzikas dažādību, bet arī atklājot Daumanta Kalniņa un Kaspara Zemīša muzikālo daudzveidību.

Līdzās dziesmām izskanēs instrumentālie skaņdarbi obojas, klavieru un ģitāru spēlē. Koncertuzveduma tapšanā piedalījies arī pats Imants Kalniņš, daloties esejiskās pārdomās par laika ritējumu. Tās caurvīsies koncertuzvedumam, vienojot skaņdarbu radīšanas laiku ar šodienu.

Koncertuzveduma pirmatskaņojums - ceturtdien, 26. maijā, un svētdien, 29. maijā, mūzikas namā «Daile».

Koncertuzveduma producente - Anda Zadovska.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu