«Takata» atklātā vēstulē sola uzlabot gaisa spilvenu drošību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas uzņēmums «Takata» vairākos ASV un Eiropas laikrakstos publicējis atklātu vēstuli, kurā tas sola uzlabot drošības pasākumus pēc gaisa spilvenu problēmām, kas iedragājušas kompānijas reputāciju.

«Takata» priekšsēdētājs Sigehisa Takada raksta, ka viņa ģimenes vadītais uzņēmums saprot sabiedrības satraukumu un to apbēdinājušas ziņas par vismaz piecu autovadītāju bojāeju ASV un Malaizijā, kuru nāvē vainojams defekts, kura dēļ gaisa spilveni pārsprāguši, automašīnā izraisot atlūzu izplatīšanos.

«Kopš šīs problēmas atklāšanas «Takata» prioritāte bijusi autobraucēju drošība,» teikts vēstulē, kas ceturtdien publicēta vairākos lielos laikrakstos, tostarp «New York Times», «Wall Street Journal» un «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Pat viena neveiksme ir nepieļaujama, un mūs patiesi un dziļi apbēdina, ka pieci nāves gadījumi saistīti ar automašīnu negadījumiem, kuros «Takata» gaisa spilveni nav pienācīgi darbojušies. Mēs saprotam sabiedrības satraukumu un to uzveram nopietni,» teikts vēstulē. «Es personīgi esmu apņēmies darīt visu nepieciešamo, lai «Takata» atgūtu sabiedrības un mūsu klientu pilnīgu uzticēšanos.»

Šī vēstule publiskota laikā, kad «Takata» saskārusies ar bargu kritiku par paskaidrojumu nesniegšanu šajā lietā un apgalvojumiem, ka kompānija gadiem ilgi slēpusi pierādījumus par gaisa spilvenu defektu.

Kā ziņots, «Takata» gaisa spilvenu dēļ šogad pasaulē atsaukti jau vairāk nekā 16 miljoni automašīnu no desmit autobūves kompānijām, tostarp «Honda», BMW, «Ford» un «General Motors».

Vairums no šiem automobiļiem atsaukti ASV, jo defektīvie gaisa spilveni galvenokārt ražoti Meksikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu