Atklāti neapstrīdami Krievijas parlamenta vēlēšanu rezultātu viltojumi (59)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz sestdienas vakaram Ingušijā akcijas „Es nebalsoju!” ietvaros savākti 45 tūkstoši 248 iesniegumi no republikas pilsoņiem, kuru vecums pārsniedz 18 gadus un kuri ar savu parakstu un personas datiem apliecina, ka nav piedalījušies 2.decembrī rīkotajās Krievijas Valsts domes vēlēšanās. Tas nozīmē, ka uz balsošanas iecirkņiem nav devušies vismaz 28% republikas balsstiesīgo iedzīvotāju, kamēr oficiālie Krievijas parlamenta vēlēšanu dati liecina, ka Ingušijas republikā ir nobalsojuši 98% tur dzīvojošo Krievijas pilsoņu.

Patlaban Ingušijā turpinās pilsoniskā akcija, kuras nolūks ir atklāt plašākai sabiedrībai, cik rupjā veidā tur ir viltoti Krievijas Valsts domes vēlēšanu rezultāti. Par to šodien ziņo interneta portāls ingushetiya.ru. Arī interneta lapas redakcija nepārtraukti saņem aizpildītas iesniegumu formas, kurās republikas iedzīvotāji apliecina, ka nav piedalījušies Krievijas Valsts domes vēlēšanās, nav reģistrēti kā nobalsojušie un nav arī saņēmuši balsošanas biļetenus.

Pilsoniskās akcijas „Es nebalsoju!” rīkotāji apgalvo, ka lielākā daļa cilvēku, kuri ar parakstiem apliecina, ka nav piedalījušies vēlēšanās, pauž savu apņemšanos protestēt par to atklāti visas republikas mērogā rīkotā mītiņā, lai norādītu uz rupjajiem Krievijas parlamenta vēlēšanu rezultātu viltojumiem.

Savukārt jau šodien Sanktpēterburgā protesta akciju pret parlamenta vēlēšanu norisi rīkos Krievijas komunisti. Viņi sola, ka ielās izies vairāki tūkstoši mītiņa atbalstītāju. Arī komunisti uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un viņiem ir atņemtas daudzas balsis.

Jāpiebilst, ka līdzīga protesta akcija jau ir notikusi Maskavā, taču tā nespēja pulcēt lielu skaitu atbalstītāju. Sākotnēji bija iecerēts, ka ļaudis dosies gājienā, taču vēlāk akcijas organizētāji no šīs ieceres atteicās.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu