Kokins it kā Latvijas vārdā Londonā slepus ticies ar Antonovu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirms nedēļas bijušais Krājbnakas īpašnieks Vladimirs Antonovs, kurš tiek vainots divu valsts banku izzagšanā, savā birojā Londonā uzņēmis četru Latvijas aktīvistu grupu. Viņu vidū bija arī Lattelecom padomes priekšsēdētājs un Vienotības sponsors Gatis Kokins, ziņo raidījums Nekā Perosnīga, TV3.

Braucienu organizēja uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs, kurš esot sens Antonova tēva, Aleksandra Antonova draugs. Kompānijā bija arī advokāts Vents Vidžus, kurš nu ir kļuvis par Vladimira Antonova tiesisko pārstāvi Latvijā un viņa kolēģis Gints Gžibovskis. Ceturtais dalībnieks – Kokins - pie Antonova esot pārstāvējis valsts intereses.

Premjers Valdis Dombrovskis raidījumam to noliedza. Viņš Kokinu pie Antonova neesot sūtījis un valsts intereses pārstāvēt nav lūdzis. Vēl vairāk – viņš nosoda slepenas tikšanās ar personu, kuru Latvijas un Lietuvas tiesībsargi vēlas redzēt aiz restēm.

“Es šo interviju jums sniedzu kā zvērināts advokāts un pārstāvu konkrēti sava klienta intereses, par kurām es arī jums tālāk varēšu pastāstīt. Pagājušo nedēļu es biju Londonā, kur man bija darba vizīte un bija konkrēta tikšanās ar Vladimiru Antonovu. Mums bija ļoti laba saruna visā lietas būtībā, kas attiecas uz Krājbanku. Tai pašā laikā arī uz airBaltic,” tā savu vizīti uz Londonu 2.decembrī komentēja advokāts Vents Vidžus.

Vidžus līdz šim bija zināms kā šovbiznesa organizators. Par savu draugu viņš uzskata itāļu dziedātāju Al Bano, kura koncertus organizējis Rīgā. Itāļu zvaigzne ir arī viņa meitas krusttēvs. Vidžum sarunās uz Londonu bija arī kolēģis jurists Gints Gžibovskis. Viņš kopā ar Abdulmuslimovu vēl pirms četriem gadiem pārvaldīja SIA „Duntes nami”. Abdulmuslimovs savukārt esot sens Vladimira Antonova tēva Aleksandra paziņa.

Pateicoties Abdulmuslimovam, Vidžus no mazpazīstama advokāta un koncerta organizētāja nu ir kļuvis par Antonova pārstāvi. Uz jautājumu, kas bija brauciena organizators, Vidžus atbildēja:

“Brauciena tikšanās iniciators, protams, bija mans labs paziņa, kuru es ļoti cienu, šis kungs ir ļoti labās attiecībās ar Antonova Vladimira tēvu, Aleksandru Antonovu.”

- Vai organizators bija Bislans Abdulmuslimovs ?

“Par cik tikko minētais kungs ir man ļoti labs paziņa, kuru es ļoti cienu un lepojos, ka es viņu pazīstu, viņš vistiešākajā vārda nozīmē, es jums droši varu pateikt, ir mūsu valsts, Latvijas patriots. Kaut vairāk būtu šādu cilvēku.”

Antonova un četru Latvijas aktīvistu sarunu temats bijusi Latvijas krājbanka. Kā stāsta Vidžus, Antonovs meklē ceļus, kā banku glābt. Savas nianses jau tuvākajā laikā krievu baņķieris grasās pārrunāt ar Latvijas augstākajām amatpersonām. Viņš vēlas, lai šīs sarunas notiek slepenībā.

“Ir varianti. Vai nu banka bankrotē vai arī nākošais variants ir – mēs varam veikt bankas sanāciju. Līdz ar to ir daudzi risinājumi, bet tas ir teorētiski. Vai viens no risinājumiem varētu būt, ka Antonova kungs nāk klajā ar iniciatīvu bankas darbību atjaunot? Kāpēc gan ne? Bet tas jārunā vēl sarunu līmenī, kur būs visas šīs tikšanās, kāds būs viņu rezultāts, kāds būs... tas no daudz kā ir atkarīgs,” tā Vidžus.

Abdulmuslimovs ar Gati Kokinu ir kaimiņi. Viņi abi dzīvo uz mazas ieliņas Juglā. Pēc advokāta teiktā, abi sarunā ar Antonovu esot runājuši Latvijas valdības vārdā. Tiesa, uz visām sarunām ar krievu baņķieri Vidžus nav aicināts. Premjers Valdis Dombrovskis Nekā personīga noliedza, ka būtu deleģējis Kokinu kaut ko runāt viņa vārdā.

Kokins raidījumam Nekā Perosnīga norādīja: “Es negribētu, lai tas tiktu publiskots. Kādēļ? Tas nebūtu valsts interesēs.

Nekā personīga noskaidroja, ka Kokins Vienotības kongresā pienācis pie Dombrovska un informējis, ka brauks uz Londonu pie Antonova un piedāvājis izzināt kaut ko vairāk par AirBaltic. Dombrovskis piekritis, bet nekādus konkrētus norādījumus neesot devis. To, ka aiz tā visa stāv Abdulmuslimovs, premjers neesot zinājis un vērtē negatīvi.

Arī Finanšu kapitāla un tirgus uzraudzības komisija par Kokina sarunām ar Antonovu neesot lietas kursā un nekādus pilnvarojumus viņam neesot izsniegusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu