Uz robežas nedaudz samazinās kravu automašīnu rindas (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uz Latvijas un Krievijas robežas pēdējās dienās nedaudz samazinājušās kravu automašīnu rindas, - divās dienās to skaits samazinājies par 540 vienībām. Šorīt izbraukšanu no Latvijas gaidīja 1100 automašīnas, no tām Terehovas robežkontroles punktā 620, Grebņevā - 480.

24.decembrī izbraukšanu no Latvijas gaidīja 1640 kravas automašīnas. Terehovas robežkontroles punktā izbraukšanu no Latvijas gaidīja 1050 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 590.

Kā vairākkārt ziņots, turpinās darba grupu sanāksmes, lai tālāk risinātu Latvijas-Krievijas aktuālās robežšķērsošanas problēmas, kas saistītas ar Krievijas muitas dienesta pastiprināto mūsu valsts autopārvadātāju kontroli.

Šonedēļ Krievijas muita publiskoja informāciju par lēmumu daļēji atvieglot kravas auto kontroli pierobežā, tomēr lēmumu par pastiprinātas kontroles atcelšanu pilnībā sola pieņemt, tiklīdz sekos reāla rīcība zaudējumu atmaksāšanā.

Krievijas muita apstiprina, ka ir saņemti Latvijas autopārvadātāju asociācijas "Latvijas Auto" priekšlikumi kaimiņvalstij radīto zaudējumu atmaksai, līdz ar to, izprotot grūto situāciju, kontrole uz Latvijas-Krievijas robežas tiks daļēji atvieglota.

Pastiprinātās kontroles rezultātā uz Latvijas un Krievijas robežas izveidojušās garas kravas automašīnu rindas.

Garākā automašīnu rinda uz Latvijas un Krievijas robežas bija izveidojusies 2007.gada decembrī, kad izbraukšanu no valsts gaidīja kopumā 2220 transportlīdzekļu. Terehovā toreiz rindā stāvēja 1320 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 900 transportlīdzekļi.

Savukārt pērn pirms Ziemassvētkiem kravas automašīnu rindas bija īsākas, piemēram, pagājušā gada 19.decembrī izbraukšanu no Latvijas uz Krieviju Terehovas robežkontroles punktā gaidīja 538 kravas automašīnas, bet Grebņevas robežkontroles punktā rindas vispār nebija.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu