Situācija uz robežas ar Krieviju neuzlabojas (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Situācija ar kravas automašīnu rindām uz Latvijas-Krievijas robežas tikai uz brīdi nedaudz uzlabojusies, informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) komunikācijas daļā.

Salīdzinot ar vakardienu, Terehovā ir noformēts par 80 automašīnām un Grebņevā par desmit automašīnām vairāk izbraukšanai uz Krieviju, tomēr VID norāda, ka, ņemot vērā tuvojošos svētkus un gaidāmās brīvdienas, arī autopārvadātāju skaits, kas vēlas šķērsot robežu, ir pieaudzis, tādējādi rindas abos robežpunktos, neskatoties uz ātrāko kravu kontroli, strauji nesamazinās.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas sākumā Krievijas Federālais muitas dienests sāka papildu pārbaužu veikšanu, lai kontrolētu Latvijas autopārvadātājus, kā dēļ tika kavēta Latvijas un Krievijas robežas šķērsošana Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktos un izveidojās garas automašīnu rindas.

Pagājušajā nedēļā Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas Transporta darba grupā abu valstu delegācijas vienojās par konkrētiem soļiem pastiprinātās kontroles pārtraukšanai uz Krievijas robežas.

Tika nolemts, ka starptautiskā autopārvadātāju asociācija "Latvijas Auto" līdz 21.decembrim sagatavos priekšlikumus Krievijas muitas vadībai, kā segt negodprātīgo mūsu valsts autopārvadātāju radītos zaudējumus kaimiņvalstij, kas pārsniedz apdrošināšanas limitu. Krievijas puse apņēmās pēc iespējas īsākā laikā izskatīt Latvijas piedāvājumu.

Latvija saņēma apstiprinājumu no Krievijas Muitas dienesta, ka tiek vienkāršoti pastiprinātie kontroles pasākumi uz valsts robežas.

Krievijas puse esot devusi norādījumu muitas dienestiem vienkāršot atsevišķas ieviestās procedūras.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu