Rumānijā CIP cietums atradies pašā pilsētas centrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācu laikraksts "Sueddeutsche Zeitung" vēsta, ka ASV Centrālās Izlūkošanas pārvaldes (CIP) slepenais cietums Rumānijā atradies pašā galvaspilsētas centrā, raksta newsru.com.

Cietums, saskaņā ar vācu laikraksta un ziņu aģentūras "AP" vēstīto, tika izmantots laikā no 2003. līdz 2006. gadam, un tas atradies valsts galvaspilsētā Bukarestē, Valsts slepenās informācijas nacionālā reģistra ēkas pagrabā. Oficiāli šajā ēkā tika glabāta slepena Eiropas Savienības un NATO informācija, tāpēc piekļuve ēkai bija ļoti ierobežotam skaitam cilvēku.

Ziņas par slepenu cietumu Bukarestē bija izskanējušas arī iepriekš, tomēr pārsteigums ir tas, ka cietums, iespējams, atradies apdzīvotā rajonā, dažu minūšu brauciena attālumā no pilsētas centra.

"Sueddeutsche Zeitung" savā informācijā atsaucas uz bijušajiem CIP darbiniekiem. Slepenās ieslodzījuma vietas kodētais nosaukums bijis "Spilgtā gaisma".

Jāpiebilst, ka Rumānija informāciju par slepenu CIP cietumu tās teritorijā oficiāli līdz šim noliegusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu