«Saskaņas» vadība plāno izvērtēt situāciju ar Potapkinu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Saskaņa» vadība plāno pārrunāt situāciju ar deputātu Sergeju Potapkinu (S), kura sieva esot iesaistīta ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistītā noziedzīgā grupējumā, kas tiek vainots par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

«Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins sacīja, ka līdz partijas vadības lēmumam nekādi komentāri šajā jautājumā netiks sniegti.

Viņš atgādināja, ka šodien Saeima, tostarp arī «Saskaņas» frakcija, atbalstīja lēmumu atļaut veikt kratīšanu Potapkina dzīvesvietā. «Un tagad mums nevajadzētu uzdoties par izmeklētājiem, tiesnešiem un prokuroriem, jo tad mēs tikai traucēsim strādāt tiesībsargājošām institūcijām,» norādīja Agešins.

«Saskaņas» priekšsēdētājs Nils Ušakovs sacīja, ka plāno tikties ar Potapkinu un pārrunāt šo jautājumu. Tad viņš arī varētu komentēt šo situāciju.

Savukārt Potapkins ap plkst.15 vēl nebija ieradies uz Saeimas sēdi, kas plkst.14.30 atsākās pēc pārtraukuma. No rīta, pirms vairāku stundu gara pārtraukuma, Potapkins piedalījās parlamenta sēdē.

Jau ziņots, ka ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistītā organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija vakar aizturējusi septiņus šīs grupas dalībniekus, tostarp Saeimas deputāta Sergeja Potapkina sievu, kura bijusi viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Čerņeckis šodien preses konferencē ne apstiprināja, ne noliedza, ka kratīšanas un aizturēšanas būtu veiktas restorānu «Gan Bei» īpašnieka «Lage Ko» birojā un restorānos, taču apstiprināja, ka starp vakar aizturētajiem un apcietinātajiem ir arī Saeimas deputāta Potapkina sieva Gaļina Karmača, kura ir «Lage Ko» līdzīpašniece.

VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš informēja, ka kopumā 9.decembrī un 10.decembrī veiktas 30 kratīšanas. Kopumā ir aizturēti septiņi cilvēki, no kuriem pieci cilvēki ir organizētā noziedzīgā grupējuma kodols. Podiņš apstiprināja, ka Potapkina sieva bija viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām. Patlaban no aizturētajām personām apcietinājumā atrodas divas personas. Šodien notiek tiesas sēde, kurā tiek lemts par drošības līdzekli trešajai personai, kurai VID arī rosinājis piemērot apcietinājumu.

Podiņš sacīja, ka kratīšanas un aizturēšanas ir veiktas arī vienā no Latvijas lielākajiem kases sistēmu izstrādāšanas uzņēmumiem, kurš savas kases sistēmas piegādājis lielai daļai Latvijas tirgotāju, pakalpojumu sniedzēju un citu klientu. Kopā ar kases sistēmām šis uzņēmums klientiem piedāvājis zibatmiņas ar ļaunprogrammatūru, kura, slēdzot kasi, pēc saviem ieskatiem ļāvusi samazināt kasē esošo naudas summu un izņemt to no kases skaidrā naudā. Tādā veidā tika samazināts uzņēmuma oficiālais apgrozījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu