Koķe un kaimiņiene apsver izlīgumu strīdā par žogu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas apgabaltiesa saistībā ar iespējamo izlīgumu atkal atlika strīda izskatīšanu, kas sācies starp kādreizējo izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi un viņas kaimiņieni Valentīnu Kokinu, uz kuras zemes Rīgā, Ālantu ielā 3, savulaik patvaļīgi izbūvēts žogs.

Tiesas sēde šā gada oktobrī tika atlikta, jo strīdnieces pieļāva iespēju lietā panākt izlīgumu. Arī šodien lietas izskatīšana atlikta saistībā ar to, ka strīdnieces joprojām cer lietu atrisināt, noslēdzot izlīgumu.

Nākamā tiesas sēde šajā lietā plānota 2012.gada 21.martā, informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Izskatot Kokinas prasību pret Koķi pirmajā instancē, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 2009.gada 28.augustā to apmierināja un uzdeva atbildētājai žogu nojaukt viena mēneša laikā no dienas, kad spriedums stāsies spēkā.

Tiesa noteica, ka gadījumā, ja minētajā termiņā Koķe žogu nenojauks, Kokina to būs tiesīga izdarīt pati. Tiesa no Koķes lēma piedzīt arī ar tiesāšanos saistītos izdevumus 164 latu apmērā.

Tomēr šis spriedums spēkā nestājās, jo Koķe to pārsūdzēja apgabaltiesā.

Uz Kokinas zemes atrodas Koķu mājas žogs. Koķei īpašumu uzdāvinājuši vecāki, kas īpašumā dzīvojuši agrāk, un viņu laikā žogs arī uzbūvēts.

Pensionāre šī žoga dēļ nevar piebraukt pie savas mājas. Pie mājas nevar piekļūt malkas vedējs un nevarētu piekļūt ne ātrā palīdzība, ne ugunsdzēsēji, ja tāda nepieciešamība rastos, iepriekš vēstīja "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Pēc Rīgas Būvvaldes rīcībā esošajiem dokumentiem neesot iespējams noskaidrot, kad ir notikusi žoga fragmenta izbūve un kurš to ir veicis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu