Stradiņos pārtrauc valsts apmaksāto magnētisko rezonansi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā šogad pārtraukti valsts apmaksātie magnētiskās rezonanses un vairāki citi sarežģīti plānveida izmeklējumi. Pacientiem tiek piedāvāts izmeklējumu veikt par pilnu samaksu – 75 latiem, ziņo LTV.

Bet lielākajai daļai šī summa nav pa kabatai, tādēļ katru dienu slimnīcas reģistratūras darbinieces apzvana pat pussimtu rindā gaidītāju un vizītes pārceļ uz janvāri.

Izmeklējumi tiek atlikti arī pacientiem ar ļaundabīgiem smadzeņu audzējiem, kaut arī šī metode ir vienīgā, ar kuru var noteikt, kā rīkoties tālāk, – vai nepieciešama operācija, ķīmijterapija vai starošana.

Kopš 1.decembra slimnīca pārtraukusi sniegt vairākus ambulatoros pakalpojumus, jo kopumā jau pārtērēti 200 tūkstoši latu, lai gan slimnīcas pārstāvji uzsver, ka izdevumi visu gadu tiek rūpīgi plānoti. Tomēr neesot iespējams plānot neparedzētus izmeklējumus.

Slimnīca par radušos situāciju jau informējusi Veselības ministriju un papildu līdzekļu piešķiršanas gadījumā varētu atsākt valsts apmaksāto izmeklējumu sniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu