Skip to footer
Iesūti ziņu!

Mufini

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mufini ir labi zināmie mazie kēksiņi. To cepšanai izmanto silikona formas, kas atgādina cepamo plāti ar iedobumiem – sākot no 6 palielām līdz 24 pavisam mazām dažādu veidu kēksu formiņām. Pietiek, ja tās iztur 220 °C temperatūru.

Formiņas izskalo ar aukstu ūdeni, apžāvē un ieziež ar augu eļļu vai sviestu. Novieto uz restēm un 3/4 no tilpuma piepilda ar mīklu, lai mīklai ir kur pacelties cepšanās laikā. Tad ar visām restēm ievieto krāsnī.

Labiem mufiniem jābūt pufīgiem un gaisīgiem. Tos gatavo no biskvīta mīklas.

Mīklai: 8 olas, 120 g miltu, 120 g cukura, vaniļas cukurs, rīvētas citronu miziņas un šķipsniņa sāls.

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

Dzeltenumiem pieliek 3/4 no cukura daudzuma, garšvielas un ar koka karoti maisa vienā virzienā, līdz cukurs izkusis, masa kļuvusi gaiši dzeltena un vairākkārt palielinājusies apjomā.

Olu baltumiem pievieno atlikušo cukuru un sakuļ stingrās putās. Tos pievieno dzeltenumiem. Pēc tam viegli iecilā izsijātus miltus.

Ja vēlas, mīklai var pielikt rozīnes vai gabaliņos sagrieztus žāvētus augļus. Šokolādes mufiniem daļu miltu aizstāj ar kakao pulveri vai rīvētu šokolādi.

Konsultēja Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas pasniedzēja Anita Zaļaiskalne.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu