Čūska un korķu viļķis... rokassomiņā? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rokassomiņa ir mīklainākais aksesuārs sieviešu garderobē, bet tās saturs bieži vien visprecīzāk stāsta par sievieti. Kādai Parīzes māksliniecei pēc mirušās radinieces rokassomiņas satura izdevās pāršķirt jaunu vēstures lappusi, rekonstruējot radinieces dzīvesstāstu. Ko rokassomiņas stāsta par Latvijas sievietēm, pētīja LNT raidījums „Tautas balss”.

„Sievietes rokassomiņa liecina par viņas nodarbošanos - jo vairāk darba, jo vairāk lietu somiņā. Tā kā es somas mainu bieži, esmu spiesta viņas iztīrīt,” „Tautas balsij” saka somiņu varā nonākusī Una Ulme.

Darbīgās raidījuma „Degpunkts” vadītājas Ineses Supes somiņā ir tāds haoss, ka tajā pat kāds dzīvnieciņš varētu būt iemitinājies: „Es esmu cilvēks haoss, ne tikai raksturā, bet arī pēc nodarbošanos. Ar manu somu ir tā - ja nekustas, tad forši, čūskas vēl nav iedzīvojušās.”

Tātad – čūsku nav, bet ko īsti somiņā var atrast? „Lūpukrāsu. Es gan lūpas nekrāsoju, bet somiņā tā mētājas. Visādas lapas, kas nez no kurienes nākušas. Īstenībā liela miskaste - vēl viena lūpukrāsa, košļene, santīmi...” savas somiņas saturu atklāj Inese.

„Es citreiz mājās meklēju acu zīmuļus, bet nav neviena, paskatos somiņā - ir pieci. Pildspalva, piezīmju blociņš, lūpukrāsa, mašīnas atslēgas, dzīvokļa atslēgas... Visādas lietas savācas,” stāsta uzņēmēja Irēna Pulkinena.

Somiņas bieži pārsteidz ar izmēru un ietilpību. Tiek vākts viss vajadzīgais un ne tik vajadzīgais. Šobrīd modē ir lielas somas, kas mēdz radīt komiskas situācijas. „Kad dodos uz kādu pasākumu, ielieku somā kosmētikas maciņu, mobilo telefonu, un, kad zvana telefons, tad roka līdz elkonim somā iekšā, kamēr atrod,” smejas Una.

Prezervatīvi, kastaņi un bērnu mašīnas rokassomiņās nepārsteidz. Varbūt jūs zināt, kādam nolūkam somā atrodams korķu viļķis?

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu