Krāslavas novadu vadīs Mečislavs Lukša

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14. novembrī Krāslavas novada domes sēdē notika jaunā priekšsēdētāja vēlēšanas, jo iepriekšējais priekšsēdētājs Gunārs Upenieks 7.novembrī saņēma 9.Saeimas deputāta mandātu, līdz ar ko beidzās viņa pilnvaras novada domē.

Priekšsēdētāja amatam tika nosauktas divas kandidatūras – Jānis Tračums (LC/PP) un Mečislavs Lukša (TP). Domes sēdē nepiedalījās divi deputāti – gan no koalīcijas, gan no opozīcijas. Aizklātas balsošanas laikā balsu vairākumu (6 balsis) ieguva Mečislavs Lukša. Krāslavas novada domē vakantajā deputāta vietā stājies AAS “Balta” Krāslavas filiāles vadītājs Jānis Geiba no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta.

Jau kā pilntiesīgs Krāslavas novada domes priekšsēdētājs M.Lukša turpināja vadīt domes sēdi, kuras darba kārtībā bija jautājums par izmaiņām domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēšanas kārtībā. Turpmāk domes priekšsēdētājam būs divi neatbrīvotie vietnieki. Uz deputāta Jāņa Tračuma jautājumu, kāpēc tiek pieņemts šāds lēmums, Mečislavs Lukša atbildēja, ka tas tiek darīts līdzekļu ekonomijas nolūkos. Vietnieki tiks ievēlēti nākamajā domes sēdē.

Apsveikt jauno domes vadītāju bija ieradies arī Saeimas deputāts un eksmērs Gunārs Upenieks. Sarunā ar “Latgales Laiku” viņš pieļāva iespēju atgriezties Krāslavas novada domē, piedaloties nākamajās pašvaldību vēlēšanās.

Mečislavs Lukša dzimis 1960. gadā. Ieguvis augstāko izglītību Rīgas Augstākajā aviācijas inženieru kara skolā 1984. gadā specializācijā – aviācijas iekārtas.

Strādājis par militārā dienesta Krāslavas nodaļas vadītāju. 2005. gadā viņš startējis Krāslavas novada vēlēšanās no partijas “Latgales gaisma” saraksta un tika ievēlēts par domes priekšsēdētāja vietnieku. No šā gada februāra mainījis partejisko piederību, iestājoties Tautas partijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu