15gadīgs skolnieks, iespējams, nejauši atradis zudušu maiju pilsētu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Canadian Space Agency

15 gadus vecs zēns, izmantojot Google satelītu fotogrāfijas, kā arī maiju astronomijas zinības, iespējams, atklājis sen zudušu maiju pilsētu, raksta «The Independent».

Zēns vārdā Viljams Gadourī no Kvebekas, Kanādā, nācis klajā ar teoriju, ka maiju civilizācijas pārstāvji tās pilsētu atrašanās vietu izvēlējās saskaņā ar lielākajiem zvaigznājiem.

Saskaņā ar viņa izpētīto līdz šim zināmās maiju civilizācijas pilsētas patiešām novietotas saskaņā ar zvaigžņu kartēm. Un, pētot šo teoriju tālāk, viņš atklājis, ka vienā no šādiem pilsētu «zvaigznājiem», kas dabā sastāv no trim zvaigznēm, līdz šim atklātas tikai divas seno pilsētu drupas.

Izmantojot Kanādas Kosmosa aģentūras zemes fotogrāfiju resursus un «Google Earth», pusaudzis atradis vietu, kur vajadzētu atrasties trešajai pilsētai.

Foto: Canadian Space Agency

«Google Earth» satelītuzņēmumos patiešām redzama vieta Jukatanas džungļos, kas rada aizdomas par cilvēka roku darinātām struktūrām un būvēm. Pagaidām vēl neatklātajai «pilsētai» Gadourī devis nosaukumu «K'aak Chi» jeb «Uguns mute».

Kanādas Kosmosa aģentūras pētnieks Deniels de Lisle medijiem pauda, ka konkrēto rajonu klātienē izpētīt pagaidām būtu ļoti grūti blīvās veģetācijas dēļ. Tomēr skenēšana no satelītiem atklājusi šajā apgabalā neaprastas lineāras struktūras, kas patiešām varētu būt drupas. «Pierādījumu ir pietiekami, lai liktu domāt, ka tās ir cilvēka roku radītas struktūras,» viņš teica.

Ņūbrunsvikas universitātes profesors, doktors Armands la Roče pēc iepazīšanās ar attēliem izteicies, ka konkrētajā vietā varētu būt saglabājušās ielas. Tāpat ir kvadrātveida struktūra, kas varētu būt piramīda. «Šis kvadrāts nav dabas radīts. Tas ir lielākoties mākslīgs, un diez vai to varētu norakstīt kā dabas radītu fenomenu. Ņemot šo visu vērā, mums ir daudz norāžu, ka šajā apkārtnē tiešām varētu būt zudusi maiju pilsēta,» viņš saka.

Foto: Canadian Space Agency

Pie tam profesors ir pārliecināts, ka pētnieki Viljama Gadourī atklāto tehniku, ja tā apstiprināsies, varētu izmantot vēl citu zudušu maiju mantojumu meklēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu