Mežs atdzīvojas pasakās (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajā pasaku portālā www.pasakas.net ar Latvijas Valsts mežu atbalstu tapusi Meža pasaku sadaļa, kurā var klausīties un lasīt pasakas par meža skaistuma un cūkošanās posta tēmām. iepriekš rīkotā pasaku konkursā tikuši atlasīti labākie darbi, kas veicinātu bērnu lasītprieku un palīdzētu aizdomāties par dabas brīnumu.

Kopumā konkursam tika iesūtītas vairāk kā 30 stilistiski un sižetiski ļoti dažādas pasakas, sākot no poētiska sajūtu apraksta līdz teju detektīvam ar vainīgā cūkotāja meklēšanu. Pasakās darbojas tādi personāži kā Laima, mellene, mākonis ar pankūku smaržu, pašvaldības vadītājs un laumiņas.

Meža pasaku žūrijā piedalījās rakstniece Nora Ikstena, Anda Kļaviņa no portāla satori.lv, pasaku portāla pasakas.net veidotāji Edmunds Vanags un Arnis Nīcgalis, kā arī Līga Zute no Latvijas Valsts mežiem.

Par labākajām un interesantākajām pasakām tika atzītas:

1.vieta – "Cilvēka dvēsele", par to, ka cilvēks labi jūtas mežā, jo tur dzīvo viņa dvēsele; autors Ilmārs Šlāpins;

2.vieta - "Resnais svešinieks jeb pasaka par Kristeru un cūkmenu", ar piemēslošanas talantu apveltītā Kristera nakts piedzīvojums; autors Gūtenmorgens jeb Māris Bērziņš;

3.vieta. – "Kā skudra kļuva par pašu stiprāko", notikumi Lielajā ķērpju meža zvēru olimpiādē; autore Raivita Kramzaka.

Atzinība un iespēja tikt ieskaņotām tika piešķirta vēl septiņām pasakām:

"Pasaka par cilvēku ar cūkas seju" (Valdis Gabrāns), "Vēlēšanās" (Evija Krūmiņa), "Pasaka par mākonīti" (Jana Kukaine), "Talka Aizmežu karaļvalstī" (Džeina Tamuļeviča), "To teica meža sirds" (Kristofs Griškevičs), dzejolis "Mammadaba" (Jānis Irbe), pasaka "Tēt, pastāsti man pasaciņu..." (autors tiek meklēts).

Portālā var noklausīties arī pamācošu Cūkmena pārvēršanās leģendu (sižeta autors Ēriks Stendzenieks) izteiksmīgā rozā personāža personīgā izpildījumā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu