9.maija svinētāju skaits sasniedz 30 000, policija noformējusi 10 protokolus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pirmdienas vakarā pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā turpina pulcēties 9.maija svinētāji, kuru skaits pēc policijas aplēsēm sasniedzis ap 30 000.

Policija pa dienu svinētājiem noformējusi desmit administratīvo pārkāpumu protokolus.

Līdz plkst.22 policija noformējusi desmit protokolus - viens svinētājs aizturēts par nepakļaušanos policijai, viens par tirdzniecības noteikumu pārkāpšanu, četri par sīko huligānismu, proti, visi četri urinēja publiskā vietā, vēl kāds cilvēks aizturēts par dzīvošanu bez derīga dokumenta, bet vēl trīs par alkohola lietošanu publiskā vietā.

Daudzi cilvēki pašlaik pavada laiku, sēžot parka zālienā un iestiprinoties ar līdzpaņemto alkoholu, novēroja aģentūra LETA. Pie dzērienu un ēdienu tirdzniecības vietām izveidojušās garas rindas.

Vakarā ap plkst.21.20 uzrunu klātesošajiem teica Rīgas mērs, kurš uzskata, ka šie nav padomju vai Krievijas, bet gan visas Latvijas svētki, bet pēc tam sākās Diānas Arbeņinas uzstāšanās.

Oficiāli Latvijā 8.maijā piemin II pasaules kara beigu atceres dienu, bet 9.maijā pasākumus Uzvaras parkā tradicionāli rīko krievvalodīgo organizācijas, jo tad Uzvaras dienu svin Krievijā. Biedrība «9.maijs», ko vada Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks («Saskaņa»), rīko svētkus Uzvaras parkā, gājienu šogad rīko «Latvijas Antinacistiskā komiteja» un biedrība «Perom».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu