Būs ziepes! Gatavojam kafijas skrubi. (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pīlingam bieži iesaka izmantot kafijas biezumus. Tad kāpēc pašam nepamēģināt pagatavot neparastu un aromātisku skaistumkopšanas produktu - kafijas skrubi?

Vienkārši ieberzējot ķermenī pēc dušas vai pirts saujiņu kafijas biezumu, tiek nolobītas atmirušās ādas šūnas un rodas sajūta, ka beidzot āda var pa īstam uzelpot. Protams, dubultbaudījums kafijas cienītājiem ir smarža! Lai gan arī veikalos var iegādāties dažādus līdzekļus ar pīlinga efektu un tostarp atrast arī kādu ar kafijas aromātu, tu vari atļauties vienu eksperimentu un pagatavot savu ziepju skrubīti mājās.

Tev būs nepieciešami:

- baltas ziepes bez krāsvielām un vēlams bez specifiskiem aromātiem, - glicerīns, - vīnogu kauliņu kosmētiskā eļļa, - sojas piena pulveris, - kafijas pupiņas, - greipfrūts, - laims.

Palīgrīki:

katliņš, mazo kēksu formiņas (tikpat labi skrubja formas izveidošanai var izmantot citus visdažādākos priekšmetus - mazas bļodiņas, silikona veidnes kēksu cepšanai, uz pusēm pārgrieztas šampūnu pudelītes vai arī kādu tukšu krēma kārbiņu), karote maisīšanai.

1. Smaržīgas kafijas pupiņas liek piestiņā un saberž, cik smalki vien iespējams. Protams, var izmantot arī kafijas dzirnaviņās tikko maltu kafiju.

2. Dažas kafijas pupiņas ieber kēksu formiņā. To dara, lai vēlāk, kad ziepes būs gatavas, tām būtu neparastāks izskats.

3. Ziepes sagriež gabaliņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Pēc tam tās liek katliņā un karsē ūdens peldē, līdz ziepes sāk izkust. Jāatzīst, ka būs jābūt pacietīgam, līdz ziepes sāks kust. Ja tomēr neesi no pacietīgajiem, vari ziepēm pieliet nedaudz ūdens, lai tās kustu ātrāk, tikai tad jārēķinās, ka galaprodukts būs mīkstāks. Visu maisa, līdz iegūst mīkstu masu.

4. Izkusušām ziepēm pieber klāt svaigi saberztās kafijas pupiņas. Uz 100 g (ziepju būs nepieciešamas aptuveni divas ēdamkarotes kafijas. Patiesībā kafijas vietā var likt arī dažādas citas jaukas piedevas, piemēram, sarīvētu greipfrūta vai laima miziņu. Taču, ja izmanto svaiga, dabiska augļa miziņu, jārēķinās, ka pagatavotais produkts būs paredzēts drīzai lietošanai un ilgstoši to uzglabāt nevarēs. Ja vēlas pagatavot ziepju skrubi ilgstošai uzglabāšanai, augļu miziņas ieteicams vispirms izkaltēt saulē un pirms pievienošanas ziepju masai tāpat kā kafiju saberzt piestā.

5. Masai pievieno tējkaroti sojas piena pulvera, pēc tam tējkaroti glicerīna un tikpat daudz vīnogu kauliņu eļļas. Vēlreiz visu samaisa, lai veidojas viendabīga masa.

6. Kamēr masa mīksta un pakļaujas veidošanai, to liek formiņās, ar nazi nolīdzina virsmu, un pagatavoto produktu liek ledusskapī.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu