Rīgā noritēs Tvīda brauciens

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ērenpreiss velosipēdu darbnīca Rīgas velo nedēļas ietvaros kopā ar Latvijas Veclaiku divriteņu klubu 7.maijā rīko Rīgas Tvīda braucienu - dzīvespriecīgu velobraucienu retro tērpos pa pilsētas ielām, informēja projekta pārstāve Elīna Drāke.

Tvīda brauciens noslēgs Rīgas velo nedēļu - svētkus nedēļas garumā.

Tvīda brauciens ir parāde, kas kļuvusi par interesantu tradīciju visās pasaules metropolēs no Londonas līdz Tokijai. Arī Rīgā tas jau sesto gadu pulcē simtiem velobraucēju un modes cienītāju.

«Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir velosipēds un gaumīgs ietērps - sākot ar 19. gadsimta frakām un, kas zin' pat vakarkleitām un beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi,» pauž rīkotāji.

7.maijā no plkst.14 braucēji un arī interesenti tiks gaidīti Esplanādē, lai reģistrētos dalībai braucienā. Reģistrācija un brauciens ir bez maksas. Pirms brauciena darbosies «ašā» frizētava, neatņemama sastāvdaļa Tvīda braucienā - retro foto stūrītis, kā arī Ērenpreiss velo darbnīca, kur meistars palīdzēs piepumpēt riepas un noregulēt sēdekli.

Galvenais, lai būtu padomāts par retro tērpu, lai brauciens būtu kā parāde un iespēja atšķirties no ikdienas dzīves.

Tvīda brauciena maršruts - plkst. 16 no Esplanādes, sākot ar visu dalībnieku kopbildi pie atjaunotā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, tālāk šķērsojot vecpilsētu gar Saeimas namu un Doma laukumu, pa 11. novembra krastmalu līdz Elizabetes ielai, cauri jūgendstila kvartālam pa Alberta ielas bruģi.

Brauciens bez apstāšanās un steigas turpināsies atgriežoties uz nesenā Elizabetes un arī Lāčplēša ielas veloceliņa un noķerot gabaliņu no topošās Krišjāņa Barona ielas, atkal atgriežoties Vecrīgā, šķērsojot Rātslaukumu un pa 11. novembra krastmalu nokļūstot Spīķeru kvartālā, kur noslēgumā būs tradicionālā Tvīda karaļa un karalienes kronēšana un balle ar mūziku un dejām. Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpēsies policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu