Valsts svētkos Doma baznīcā saimnieko "Jaunā paaudze" /papildināts/ (324)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alekseja Ļedjajeva vadītā draudze "Jaunā paaudze" (JP), kas līdz šim sprediķoja tādās vietās kā Rīgas sporta manēža, valsts svētku - 18.novembra vakarā piepildīja Doma baznīcu, kur notika ar JP saistīts pasākums, ziņo laikraksts "Diena".

Pasākums ticis reklamēts kā "labdarības koncerts" ar Rīgas gospeļkora piedalīšanos, lai vāktu ziedojumus Doma rekonstrukcijai. Taču koncerta sākumā koris nodziedājis tikai dažas dziesmas, bet pēc tam uz skatuves kāpa JP uzaicinātais sludinātājs no Nigērijas, kurš uzstājās ar ilgu sprediķi.

Atšķirībā no citiem JP pasākumiem, kuros nauda nereti tiek savākta baltos plastmasas spainīšos, šoreiz ļaudis tika aicināti pie Doma baznīcas altāra, kur uz grīdas cita pie citas tika samestas banknotes un monētas, atstāsta laikraksts.

"Tas bija garīgs akts, apliecinot, ka mēs varam nolikt naudu pie Dieva kājām un par to nav jākaunas," skaidrojusi Rīgas gospeļkora vadītāja Railī Orrava, kas ir JP locekle, bet labdarības akciju rīkojusi neatkarīgi no draudzes. Viņa teic, ka ziedojumos savākti nedaudz vairāk kā 4000 latu.

Laikraksts novērojis, ka pasākuma laikā līdzās Ļedjajevam sēdēja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, kurš iepriekš piedalījās JP rīkotā konferencē "Sargi uz mūriem", ko ar savu klātbūtni pagodināja arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) un Saeimas Cilvēktiesību komisijas vadītājs Jānis Šmits (LPP).

Ļedjajeva preses sekretārs Rolands Bračs "Dienai" teicis, ka koncerta ideja radusies konferences "Sargi uz mūriem" laikā, un to akceptējis Vanags.

Laikrakstam pirmdien nav izdevies sazināties ar Vanagu, lai noskaidrotu, kādēļ JP pasākums baznīcā notika tieši valsts svētku dienā.

Kā ziņots, šoruden respektablais radikālo organizāciju pētījumu centrs "Southern Poverty Law Centre" atzinis Ļedjajevu par ekstrēmistu.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags atzīst, ka 18.novembris, iespējams, nebija piemērotākais datums Alekseja Ļedjajeva vadītās draudzes "Jaunā paaudze" (JP) pasākumam Doma baznīcā, taču norāda, ka pasākums guvis atsaucību.

Arhibīskaps uzsver, ka "baznīca bija pavisam pilna un koncerts bija jauks, mūzika bija skaista un cilvēki bija atsaucīgi".

"Pie manis griezās Rīgas gospeļkora vadītāja Railī Orrava ar ierosinājumu noturēt labdarības koncertu, kas būtu veltīts ziedojumu vākšanai Rīgas Doma restaurācijai," sacīja Vanags, norādot, ka atbalstījis šādu ideju.

Komentāri (324)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu