Jūrmalas Kūrorta svētkos 28. maijā ar vērienu atklās vasaras sezonu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar daudzveidīgu Kūrorta svētku programmu 28. maijā Jūrmalā tiks svinēts vasaras sākums. Svētkus ieskandinās DJ Toms Grēviņš, pēc tam uz lielās skatuves Majoru pludmalē kāps grupa «Carnival Youth». Īpašu koncertprogrammu Jūrmalas Kūrorta svētku viesiem sagatavojusi Laima Vaikule, un svētku kulminācijā gaidāma šīs vasaras krāšņākā uguņošana jūras krastā. Visas dienas garumā tiks piedāvāts plašs aktivitāšu klāsts bērniem, koncerti un sportiskas izklaides jauniešiem, bagātīgi Jūrmalas restorānu garšu baudījumi, koncerti Horna dārzā un pludmalē, kā arī svētku gājiens un pašmāju labumu tirdziņš.

Svētku gājiens

Ik gadu tūkstošiem jūrmalnieku apvienojas, lai dotos svētku gājienā. Orķestra pavadībā gājienā dodas Jūrmalas radošie un sporta kolektīvi, bibliotēkas un muzeji, izglītības iestādes un uzņēmumi. Gājiens noslēgsies pludmalē, kur, aizsākot jaunu tradīciju, ar ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu tiks apbalvots atraktīvākais Jūrmalas kolektīvs.

«ZZ festivāls»

Foto: Publicitātes foto

Visas dienas garumā svētku ietvaros notiks aktīvas un radošas atpūtas pasākums «ZZ Festivāls». To atklās rīta rosme kopā ar «The Sound Poets». Dzintaru piekrastē Renāra Zeltiņa vadībā varēs izmēģināt spēkus skimbordā, piedalīties deju, ielu vingrotāju un Rīgas DJ skolas meistarklasēs. Pludmalē uzstāsies jauniešu iemīļoti mākslinieki – «Justs», «Triāna Parks», «Edavārdi», «Olas» un citi. Šeit norisināsies arī Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu «ZZ Čempionāta» fināls. Savukārt Dzintaru Mežaparkā varēs piedalīties bērnu darbnīcās cirka trikos, drošības velo skolā, skrejriteņu sacensībās un skeitborda meistarklasē.

Jūrmalas restorānu garšu baudījums Jomas ielā

Dienas gaitā Jomas ielā Jūrmalas kafejnīcas un restorāni būs sagatavojuši svētku piedāvājumus, ļaujot nobaudīt īpašās kūrortpilsētas garšas. Restorānu piedāvājumu papildinās tirdziņš, kurā varēs iegādāties ne tikai veselīgus pašmāju gardumus, bet arīdažādus amatniecības izstrādājumus.

Koncerti Horna dārzā

Foto: Publicitātes foto

Par muzikālo noformējumu Horna dārzā rūpēsies tādi mūziķi kā dziesminieks Goran Gora, Alise Joste un postfolka grupa «Zāle». Mūziķu sniegumu papildinās DJ Monsta, Horna dārzā radot intelektuāli daudzveidīgu un laikmetīgu atmosfēru.

«Carnival Youth» un DJ Toms Grēviņš

Svētku vakara programmu Majoru pludmalē uz lielās skatuves atklās dīdžejs Toms Grēviņš. Pēc tam koncertu sniegs grupa«Carnival Youth», kas tikko būs atgriezusies no savas Eiropas koncerttūres.

Laima Vaikule un svētku uguņošana pludmalē

Svētki noslēgsies ar šīs vasaras krāšņāko uguņošanu jūras krastā, taču vēl pirms tam ar īpašu koncertprogrammu savai pilsētai Jūrmalai pludmalē uz lielās skatuves uzstāsies dziedātāja Laima Vaikule.

Visi Jūrmalas Kūrorta svētku pasākumi apmeklējami bez ieejas maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu