"Estonia" vraku apmeklē nezināmi cilvēki (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms 12 gadiem nogrimušā Igaunijas pasažieru prāmja "Estonia" vraku apmeklējuši nezināmi ūdenslīdēji. Tā domā Igaunijas Rīgikogu deputāts Marguss Leivo, kas vada parlamenta komisiju, kura izmeklē iespēju, ka kuģī pārvadāts bruņojums.

Pēc Leivo teiktā, šādi neidentificēti ūdenslīdēji pabijuši prāmī gan pirms, gan pēc oficiālās izmeklēšanas komisijas sūtītajiem ūdenslīdējiem. Kā norādījusi komisijas pārstāve Evelīna Sepa, pastāv videoieraksti, kuros tas fiksēts.

Leivo, bijušais Igaunijas iekšlietu ministrs, iestājas par prāmja vraka izcelšanu, norādot, ka tas ļaus novērst daudzus minējumus, kas radušies līdz ar jaunas informācijas parādīšanos. Šomēnes viņš izveidoja interneta lapu, kurā aicina cilvēkus izteikt viedokli par to, vai prāmja vraks būtu jāizceļ no dzelmes. Patlaban par vraka izcelšanu parakstījušies vairāk nekā 11 000 cilvēku.

Pasažieru prāmis "Estonia" nogrima 1994. gadā Baltijas jūrā netālu no Somijas piekrastes vētras laikā, aizraujot dzelmē 852 cilvēkus. Kad katastrofas vietu sasniedza glābēji, ledainajā ūdenī bija izdzīvojuši tikai 137 cilvēki.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu