Ar unikālu sirdspukstu skaņdarbu atklāta Sirds veselības skola

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā piektdienā, 29. aprīlī, ar unikālu performanci, apvienojot cilvēku sirdspukstus un dīdžeja radīto mūziku, visā Latvijā sācies sociālais projekts Sirds veselības skola.

Lai īpaši pievērstu Latvijas iedzīvotāju uzmanību agrīnai insulta un infarkta profilaksei, jau otro gadu maijā EUROAPTIEKA aicina ikvienu piedalīties sociālajā projektā Sirds veselības skola. Šogad īpaši tiek uzrunāti tie, kas pārkāpuši 30 gadu slieksni un bieži vien neieklausās savā sirdī, maldīgi domājot, ka rūpes par sirds veselību uz viņiem neattiecas.

Šajā gadā kampaņa sākās ar unikālu performanci Purvciemā, Deglava ielā 67, un Imantā, Slokas ielā 115 (t/c Maxima telpās). Ar moderno tehnoloģiju palīdzību ikvienam bija iespēja sadzirdēt savus sirdspukstus, no kuriem dīdžejs pēc tam izveidoja unikālu skaņdarbu.

Par sociālās kampaņas vēstnešiem šogad piekrituši būt reklāmas nozares profesionāle un aktīva skrējēja Ulrika Plotniece un kora Maska diriģents, TV seja un blogeris Jānis Ozols. Abi vēstneši vienprātīgi atzīst, ka ikdienas steidzīgajā ritmā laikus ir jādomā un arī jārūpējas par savas sirds veselību.

«Lai rūpētos par sirdi, nepieciešams pilnvērtīgs miegs, pareizs uzturs un fiziskas aktivitātes svaigā gaisā. Es to daru un iesaku arī citiem, lai sirds būtu vesela un stipra,» savā pieredzē dalās sportiskā Ulrika Plotniece.

Savukārt divu bērnu tēvs un divu kaķu saimnieks, diriģents Jānis Ozols atzīst: «Dziedāšana korī ir rūpēšanās par savu sirdi par baltu velti. « Viņš mudina dziedāt biežāk gan vienam, gan kopā ar citiem, un «tad mūsu tauta būs vesela kā rutks»!

Sirds veselības skola aicina ikvienu izglītoties par sirds veselību un bez maksas veikt paškontroles mērījumus aptiekās.

«Sirdspuksti ir mūsu dzīvības skaņa. Gaidot mazuli, tā ir mazuļa pirmā dziesma, kuru sadzird topošā māmiņa. Tas ir apliecinājums jaunai dzīvībai. Tieši tāpēc šogad Sirds veselības skolas sauklis ir «Sadzirdi savu sirdi». Ar šo mēs aicinām ieklausīties sevī un savā ķermenī,» uzsver Evita Birzniece, vienmēr smaidīgā trīs bērnu māmiņa un EUROAPTIEKAS Pārdošanas un mārketinga departamenta direktore.

Projekts Sirds veselības skola norisināsies maijā EUROAPTIEKĀS, bet 10 no tām Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē un Jūrmalā varēs veikt sirds veselības mērījumus. Piesakoties iepriekš, aptieku apmeklētājiem būs iespēja izmērīt asinsspiedienu un uzzināt savu ķermeņa masas indeksu, kā arī noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs. Mērījumu laikā apmeklētājus konsultēs farmaceits, kuram ir atbilstošas zināšanas par sirds veselības uzturēšanu, kur viens no nozīmīgākajiem faktoriem ir dzīvesveids.

Projekta ietvaros notiks arī izglītojošas lekcijas iedzīvotājiem, un visās EUROAPTIEKĀS būs pieejami materiāli par sirds veselību – informatīvā kampaņā aicināsim padomāt par to, kāpēc insults un infarkts skar arvien jaunākus cilvēkus un kas jāievēro, lai tā nenotiktu.

Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Kardiologu biedrību, pacientu biedrību Parsirdi.lv un klīniku Diamed.

Piedāvājot labu farmaceitisko aprūpi un pakalpojumus, mēs, EUROAPTIEKA, palīdzam līdzcilvēkiem būt veseliem un justies labi. Latvijā darbojas 52 aptiekas ar EUROAPTIEKAS zīmolu, kas ir viens no valstī lielākajiem aptieku tīkliem ar aptuveni 500 darbinieku. EUROAPTIEKAS zīmols pieder uzņēmumam EUROAPOTHECA, kuram kopumā ir gandrīz 450 aptieku Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu