Šlesers gatavs likvidēt partiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā oligarhijas skandālu, palikšanu ārpus 11. Saeimas un daudzo partijas biedru aiziešanu, šonedēļ notiks Šlesera Reformu partijas LPP/LC kongress, kas, visticamāk, beigsies ar šīs organizācijas darbības izbeigšanu. To laikrakstam "Neatkarīgā" apliecinājis partijas līderis Ainārs Šlesers.

Eksperti gan uzskata, ka pat partijas likvidēšana un neglaimojošie skandāli nekļūs par iemeslu, lai partijas līderis uz visiem laikiem pazustu no politiskās skatuves.

Jau vēstīts, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanās LPP/LC nespēja pārvarēt 5% barjeru un palika ārpus parlamenta.

Polittehnologs Jurģis Liepnieks sarunā ar laikrakstu akcentēja: plānotā LPP/LC likvidēšana raisot asociācijas ar citiem precedentiem, kad, piedzīvojis strauju vēlētāju uzticības kritumu, Šlesers likvidē vienu partiju, lai drīz vien radītu citu. Tā savulaik notika ar Jauno partiju, kas pārtapa Jaunajā kristīgajā partijā, vēlāk – Latvijas Pirmajā partijā, tad – apvienībā ar Latvijas ceļu un drīz vien arī apvienībā ar Tautas partiju.

"Ja viņš netiks iesēdināts cietumā, tad atgriešanās lielajā politikā ir visnotaļ iespējama," laikrakstam norādīja Liepnieks.

Tikmēr pats Šlesers neslēpa, ka partijā par iespējamo likvidāciju valdot dažādi viedokļi, taču šāds scenārijs esot visreālākais."Tāda ir bijusi vēlētāju izvēle, un nebūtu pareizi formāli saglabāt partiju, pret kuru esošā vara regulāri noslauka kājas un vaino visos grēkos."

Komentējot iespējamo atgriešanos lielajā politikā, Šlesers uzsvēra, ka tuvākajā laikā negrasās mainīt prioritātes un visu laiku veltīšot ģimenei. Politiķis gan piebilda, ka daudzi LPP/LC biedri turpinās savu karjeru reģionālajos spēkos, gatavojoties nākamgad paredzētajām pašvaldību vēlēšanām.

"Paredzu, ka pēc trim gadiem reģionālās partijas būs gatavas veidot jaunu, vienotu Vislatvijas partiju, kas pašvaldībām beidzot sniegs nopietnu pārstāvniecību valdībā," sacīja politiķis, liekot noprast, ka tieši šāda varētu būt viņa atgriešanās politikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu