LSDSP premjerministra amata kandidāts būs Jānis Dinevičs (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valdes sēdē par LSDSP premjerministra amata kandidātu apstiprināts Jānis Dinevičs, aģentūru LETA informēja LSDSP preses sekretārs Gatis Vanags.

LSDSP valdes sēdē piedalījās arī LSDSP sadarbības partneri no Darba partijas, Kristīgi demokrātiskās savienības un partijas "Latgales gaisma".

Ja LSDSP tiks ievēlēta 9.Saeimā, LSDSP frakcijas deputāti sāks pārrunas ar koalīcijas partneriem par Dineviča virzīšanu Ministru prezidenta amatam.

Dinevičs dzimis 1948.gada 24.jūlijā, beidzis Rīgas 19.vidusskolu un Rīgas Politehnisko institūtu, kur ieguvis inženiera enerģētiķa profesiju.

1989.gadā kļuvis par LSDSP biedru, strādājis Latvijas Tautas frontē, bijis LTF frakcijas vadītājs Augstākajā padomē.

1991.gadā pēc LSDSP šķelšanās dibinājis Latvijas Sociāldemokrātisko partiju. Politiķis bijis valsts ministrs un Ministru padomes priekšsēdētāja vietnieks Ivara Godmaņa valdībā un delegācijas vadītājs sarunās ar Krieviju par padomju karaspēka izvešanu.

1993.gadā Dinevičs kļuva par VAS "Latvijas aviolīnijas" prezidentu, iestājies par firmas "LatAvio" privatizāciju un AS "Banka Baltija" piedalīšanos tajā, risinājis sarunas ar Aleksandru Laventu par vairāku aviokompānijai piederošo lidmašīnu pārdošanu, 1995.gada septembrī zaudējis "Latavio" prezidenta amatu.

2001.gada aprīlī Dinevičs kļuva par Rīgas mēra Gundara Bojāra (LSDSP) ārštata padomnieku un "kabineta" vadītāju.

2005.gada martā ievēlēts par Rīgas domes deputātu. Dinevičs ir LSDSP priekšsēdētāja biedrs.

Saskaņā ar "Latvijas faktu" veikto aptauju 9. Saeimas vēlēšanās par LSDSP gatavojas balsot 3,5% vēlētāju.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu