Skip to footer
Iesūti ziņu!

Mājas majonēze

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lūdzu, pastāstiet, kā pagatavot majonēzi?

Pavāre Edna Kalmēna, gatavojot majonēzi, ieteica ņemt vērā divus padomus.

- Tā kā majonēzes garša ir atkarīga no eļļas, ko tai pievieno, pirmo reizi gatavojot, labāk ņem rafinētu augu eļļu ar vieglu garšu. Pēc tam var eksperimentēt ar citām.

- Lai majonēze izdotos, to gatavojot, jābūt ļoti pacietīgam, jo eļļa pārējām sastāvdaļām jāpievieno burtiski pa pilienam, un tikai tad, kad tas akurāti iekults masā, var piepilināt nākamo. Tad majonēzei būs viendabīga konsistence.

Recepte

1 olas dzeltenums, pustējkarote cukura, pus tējkarote sinepju, mazliet sāls, kafijas krūzīte (~150 g) augu eļļas.

Traukā liek olas dzeltenumu, pievieno sinepes, cukuru, sāli un ar mikseri kuļ, līdz dzeltenums kļūst gaišs. Tad pa pilienam sāk pievienot eļļu, to akurāti iekuļot masā. Kad visa eļļa piepilināta, majonēze ir gatava. Ja vēlas, tajā var iekult arī sasmalcinātus zaļumus vai garšvielas.

Ja majonēze šķiet par biezu, to var atšķaidīt ar vāju etiķūdeni.

Gatavu majonēzi lej traukā ar vāku un uzglabā ledusskapī.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu